Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Как да превърнете тренировките в навик, който обичате?

Как да превърнете тренировките в навик, който обичате?

Как да превърнете тренировките в навик, който обичате? - изображение

Липсва ви мотивация за трениране? Може би това се дължи на погрешното ви мислене за упражненията. Не, те не са вашето наказание, а начинът, по който вие ще бъдете в страхотна форма. Най-добрият начин, по който вие да останете в дългосрочна мотивация е, да гледате на тренировките като на средство, което ще контролира теглото ви, ще ви предпазва от доста заболявания, а също така ще повиши вашата сила и издръжливост. Не гледайте на тренировките като на краткотрайно занимание – превърнете ги във вашият начин на живот и ще видите, че те не са ваш враг, а най-верен приятел.

Не ограничавайте вашите тренировъчни дейности само до фитнес залата!

Не мислете за тренировките като за чисто фитнес занимание! Физическата активност може да се случва и в рамките на вашето ежедневие и това е най-добрият начин да я превърнете в навик. Само се замислете, колко много са скритите движения в живота ви, които могат да се превърнат в тренировъчни. Един от най-добрите примери за такъв тип тренировка е бързото ходене на по-дълга дистанция, а също и активното прекарване на времето ви със семейството.

Гледайте на фитнес заниманията като на подарък!

На упражненията не трябва да се гледа като на нещо, което „трябва“ да се направи. Променете начина си на мислене, за да погледнете на тренировката като на подарък за тялото, а не като на някаква тежест. Имате нужда от доказателства за това? Не сте ли се чувствали по-енергични и по-щастливи след добра тренировка? Това чувство за обновяване и съживяване е именно подаръка, който получавате от физическите натоварвания. Мислете за тренировките именно по този начин, за да ви правят те щастливи и да ви вдъхновяват да продължавате.

Задайте си дългосрочни цели!

Съществуват два различни типа цели: цели за изпълнение (например, да тренирате по 5 пъти седмично, с цел да свалите 7 килограма за определено време) и дългосрочни цели (към тях се включват знанията как да останете в перфектно физическо състояние през целия си живот). Обикновено, повечето от нас си задават краткосрочни цели, най-често свързани с отслабването. Изследванията обаче са показали, че дългосрочните цели винаги са били най-мотивиращи, тъй като с течение на времето вие виждате все по-добри резултати и както се казва, „апетитът идва с яденето“. Колкото повече време инвестирате в поддържането на красиво и здраво тяло, толкова по-трудно бихте захвърлили постигнатото с лека ръка.

Фокусирайте се върху удовлетворението, което усещате след тренировка

Емоционалното въздействие на тренировките върху тялото е уникално. Едва ли сте чували някого, който приключвайки последната си серия да казва: „Изключително съм изморен, просто искам да си взема душ и да заспя.“ По-скоро ще чуете : „Страхотна тренировка, вложих се максимално и се чувствам прекрасно.“ С течение на времето, мисълта за удоволствието, което се усеща след тренировка ще ви дава допълнителна мотивация да работите и да постигате краткосрочните цели, докато вървите към дългосрочната такава, а именно здраво и красиво тяло.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСпортЛюбопитноЛайфстайлХранене при...НовиниСнимкиСпорт и туризъмАнкетиВидеоОрганизацииОбразованиеПроизводители