Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Клекове с тежест пред тялото

Клекове с тежест пред тялото

Клекове с тежест пред тялото - изображение

Клекове с тежест пред тялото

Мислите си, че клековете са натоварващи? Е, най-вероятно не сте опитвали това убийствено упражнение, което ангажира раменете, торса, бедрата и прасците. Включването на клекове с тежест пред тялото във вашата тренировъчна програма, за да засилите натоварването от обикновените клекове и да изваете цялото си тяло!

Изпълнявайте по 2-3 серии, с включени от 8 до 10 повторения от упражнението.

Начин на изпълнение

Поставете мишката върху снимката

Nacalna-poziciya

 Застанете изправени с крака разтворени на широчината на раменете ви. Вземете диск от щанга с две ръце и го вдигнете пред тялото си, на височината на гърдите. Ръцете ви трябва да са напълно изпънати.

  1.  Клекнете бавно до достигане на бедрата ви успоредно на пода, задръжте за секунда, след което се изправете в начална позиция.

Начинът на изпълнението (с бавни движения) ще ви накара да усетите как „изгаря“ всеки един мускул в тялото ви. Упражнението е подходящо и за самостоятелна тренировка, тъй като то е от графата „Сложни упражнения“, което означава, че то работи за множество мускулни групи. В този случай можете да направите малко повече серии, за да натоварите добре мускулатурата си и да постигнете по-голям ефект от тренировката.

 

 

 

 

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмЗдравни съветиЛюбопитно