Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух Лесна тренировка за тийнейджъри

Лесна тренировка за тийнейджъри

Лесна тренировка за тийнейджъри - изображение

Днешната тренировка ще бъде насочена към учениците в тийнейджърска възраст, тъй като все по-масово става затлъстяването при тях. На какво се дължи това? Естествено, на неправилното хранене, изобилието от енергия, а срещу това – огромно обездвижване.

Понякога за него има причина, през деня тийнейджърите са на училище, след това имат извънкласни занимания, трябва да се подготвят за следващия ден, а единствените движения са ходенето до училище и обратно до дома, и в междучасията. Това съвсем не е достатъчно за децата, които както споменах, разполагат с изобилие от енергия, която трябва да бъде изразходвана.

Има ли решение на проблема? Първо, на тийнейджърите са необходими поне по 1 час физическа активност всеки ден. По-голямата част от нея трябва да бъде от умерена до интензивна аеробна (кардио) активност, като бягане, колоездене или плуване. Добре е да се отдели и малко време за някаква силова тренировка. Упражненията, които ще използваме в тази кратка тренировка за тийнейджърите ще помогне за изграждане на повече мускули, ще подобри метаболизма и ще поддържа здравината и гъвкавостта на ставите.

Трите упражнения могат да се изпълняват и в домашни условия, не е необходимо да се посещава фитнес зала или да се използва специално оборудване.

Коремни преси

 • Седнете на пода със свити колене и ходила стъпили на земята! Изпънете ръцете си напред, на нивото на гърдите, с длани обърнати надолу!

 • Спуснете торса си назад толкова, колкото ви е комфортно, без да променяте позицията на ръцете, като държите корема си стегнат!

 • След това бавно се върнете до начална позиция и повторете!

Клек на стол

 • Застанете изправени с гръб към стола!

 • Изпънете ръцете си напред, с длани към земята! Бавно започнете да сядате на стола!

 • Спрете точно преди да докоснете седалката, задръжте за за 3 секунди, след което бавно се изправете до началната ви позиция!

 • Повторете!

Дъхът на пеперудата

 • Застанете прави с крака разтворени на широчината на раменете и ръце вдигнати странично, успоредно на пода!

 • Издишайте, вдигнете дясното си коляно наляво и го докоснете с левия лакът, който се свива и спуска към коляното!

 • Вдишайте и се върнете до начална позиция!

 • Сменете страните и повторете!

Серии и повторения

Изпълнявайте трите упражнения без пауза между тях, като повторенията за всяко едно са по 10 в началото, след което увеличавайте с по 10, когато тялото ви започне да става по-силно. След трите упражнения почивайте по 30 секунди! Изпълнете по 3-4 серии!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСоциални грижиХранене при...НовиниСнимкиСпорт и туризъмАнкетиОбразованиеВидеоОрганизацииПроизводители