Начало Спорт Спортна енциклопедия Спортна теория По кикбокс и бойни спортове Ляво кроше в главата

Ляво кроше в главата

Ляво кроше в главата - изображение

Ляво кроше в главата се изпълнява от място, с крачка напред (с едноименния или с разноименния крак) или с крачка назад.

Ляво кроше от място

Изпълнението започва със завъртане на трупа от ляво на дясно, като едновременно с това левия юмрук описва дъга със същата посока и се насочва към целта (главата на противника). Лакътят се повдига на нагоре и в момента на достигането на целта е във водоравно положение, а мишницата и предмишницата са под ъгъл от около 45 градуса. При по-високи противници юмрукът се движи отдолу нагоре, а при по-ниски в обратната посока.

Ляво кроше с едноименна крачка напред

След изтласкване с десния крак, левия тръгва напред и пристъпва леко встрани, като ударът се изпълнява както този от място. Юмрукът достига целта малко преди или по време на стъпването на левия крак.

Ляво кроше с разноименна крачка напред

След тласък с левия крак, десния тръгва напред и стъпва леко в страни, като се прави по-силно усукване на тялото. Юмрукът достига целта преди или по време на стъпването на десния крак. Тежестта на тялото се пренася върху него.

Ляво кроше с едноименна крачка назад

Левият крак изтласква тялото назад и леко встрани, като едновременно с това се прави усукване на трупа и нанасяне на удара. Този удар се прави при като начален и след него се изпълнява серия за спиране на връхлитащия противник.

Защити от ляво кроше и контраудари

Защити:

  • Подлагане на дланта на дясната ръка, като ръката се отделя на няколко сантиметра в страни от брадата и поема удара със стегната китка, така че ударът да не помете юмрука и да попадне в целта заедно с него

  • Отклон назад в кръста

  • Крачка назад

  • Ескиваж – началното движение на раменния пояс е от ляво на дясно

  • Потапяне

Контраудари – ляв прав, десен прав и ляво кроше.

Лявото кроше се изпълнява с крачка в страни (сайд степ), като едновременно с крачката в ляво и напред се прави и удара, със силно усукване на тялото. При правенето на ескиваж, можете да изпълните и ляв или десен прав в трупа.

Още по темата:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмЛюбопитноНовиниЗдравни съветиСнимкиЛайфстайл