Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Пуканки – функционалното упражнение за цялото тяло, имитиращо ежедневните ви движения

Пуканки – функционалното упражнение за цялото тяло, имитиращо ежедневните ви движения

Пуканки – функционалното упражнение за цялото тяло, имитиращо ежедневните ви движения - изображение

Това динамично кардио упражнение има забавно наименование, но това не означава, че няма да успее да запали тялото ви. Напротив, името му не е случайно, точно както царевицата се пръска и се превръща в пуканка, така и мазнините в тялото ви ще се пръснат, оставяйки място на релефните мускули. Тук се натоварват изключително силно мускулите в долната част на тялото, в гърба, раменете, корема и горната част на гърдите едновременно. Можете да включите "пуканки" в началото тренировката си за долната част на тялото, за да активизирате всички мускулни фибри, дори и най-дълбоките, а в същото време да „събудите“ сърцето си и то да започне да изпомпва активно кръв към работещите мускулни групи.


Начална позиция: Вземете в ръцете си голяма, мека медицинска топка и я задръжте на нивото на гърдите ви, лактите ви сочат надолу, брадичката ви е повдигната, а погледът ви е напред.

Начин на изпълнение: Свийте коленете си и клекнете възможно най-ниско, така че бедрата ви да преминат по-ниско от успоредното положение спрямо земята, след което рязко се изправете и хвърлете топката нагоре. При хващането й, веднага преминете към следващото повторение, без да правите никаква пауза! Опитайте се да поддържате постоянен ритъм на изпълнението!

Съвет: Можете да изпълнявате същото движение срещу стена, като хвърляте топката така, че да я удряте възможно по-високо. Целта ви трябва да бъде да удряте топката в относително една и съща точка.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиСнимкиВидеоЛайфстайлЛюбопитноАлт. медицинаИзследванияНовиниКлинични пътекиДиетиЗаболявания (МКБ)ЛеченияПсихологияАнкетиТестовеСпециалистиПроизводители