Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Саксонски странични наклони с дъмбели

Саксонски странични наклони с дъмбели

Саксонски странични наклони с дъмбели - изображение

За да изградите наистина силен и красив корем, трябва да разширите репертоара на коремните упражнения. Тук ще се спрем на едно движение, което много малко трениращи познават, но това не означава, че то е ново. Всъщност, това упражнение има над 100-годишна история и е създадено от силовият атлет Артър Саксон в началото на ХХ век, от където идва и името му - саксонски странични наклони. Атлетът го използва, за да изгради здрава мускулатура в коремната област, за да може да демонстрира изумителната си сила, правейки упражнения като например повдигане на 170-килограмова щанга с една ръка над главата, навеждайки се на една страна. Неговото упражнение за корем не е просто движение от старата школа, то е изключително актуално и днес.

Подобно на страничните наклони с дъмбели, саксонските странични наклони също работят за косите коремни мускули. Тъй като ръцете са над главата, тук компонента стабилност се явява много по-голямо предизвикателство. Ако коремната ви област е слаба, то с това упражнение ще поправите този ваш недостатък.

Как се изпълняват саксонски странични наклони с дъмбели?

  • Застанете прави, с крака на широчината на раменете и вземете по 1 не много тежък дъмбел във всяка ръка. Балансирайки тялото си чрез стягане на долната част на гърба и корема, вдигнете дъмбелите над главата си, като ръцете ви са леко свити в лактите.

  • Наклонете се наляво, възможно най-ниско, докато контролирате тежестта на дъмбелите. Трябва да усещате работата на косите и на правите коремни мускули. След това бавно се изправете и се наклонете този път на дясно. Това е едно повторение. Правете по 3-4 серии с по 20-25 повторения.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортНовиниЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлДиетиВидео