Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Силово набиране

Силово набиране

Силово набиране - изображение

Силовото набиране е упражнение, което по същество е комбинация от обикновено набиране на лост и кофички. То може да се прави както на висок лост, така и на халки. Тук се изисква нещо много различно, защото вие можете да сте добри в набиранията, както и в кофичките, но силовото набиране е една симбиоза, която ще изиска от вас нови нива на координация и сила.

Силово набиране на халки

То се започва с така нареченият изкуствен захват. Той се прави с хващане на пръстените малко над най-долната им част, така че китките да са над долната им дъга. По този начин, преходът към кофичките става много по-лесен.

Когато започнете набирането, опитайте се да придърпате халките близо до тялото си. Това ще ви помогне при прехода, когато все още изучавате спецификата на движението.

Когато халките достигнат до гърдите ви е време за преминаването към кофичките. То се прави с така нареченото „преобръщане“, при което раменете ви трябва да отидат напред, лактите тръгват назад и нагоре, а самите пръстени се раздалечават един от друг, за да може да се заеме начална позиция за кофичките. Пръстените се извъртат навън и застават на широчината на раменете, от външната страна на ръцете. След това изпълнете кофичка и слезте следвайки обратния път.

Силово набиране на лост

Тук нещата стоят по малко по-различен начин, заради самото естество на лоста. Упражнението се изпълнява с надхват, като палецът не е под, а над лоста. Направете набирането, като ръцете са поставени на широчината на раменете и когато брадичката ви премина над лоста, с рязко движение издайте раменете си напред, изхвърлете лактите си назад и нагоре така, че гърдите ви да преминат над лоста (можете да си помагате и с движения на краката). След това натиснете с длани лоста и с помощта на трицепсово разгъване направете кофичката.

За повечето хора, техниката на силовото набиране е трудна за овладяване, дори и когато те разполагат с достатъчно сила за самото упражнение. Затова, ако нещата не ви се получават от първия път не се отказвайте, защото това е едно от най-ефикасните упражнения от уличния фитнес, което можете да практикувате почти навсякъде.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛеченияЗаболявания (МКБ)ЛюбопитноНовиниАлт. медицинаПсихологияЛайфстайлСнимкиРецептиХранене при...АнкетиТестовеВидеоСпециалисти