Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 5 съвета за извличане на максимума от трицепс екстензиите на скрипец

5 съвета за извличане на максимума от трицепс екстензиите на скрипец

5 съвета за извличане на максимума от трицепс екстензиите на скрипец - изображение

Мога да се обзаложа, че всеки, който е влизал във фитнес зала е правил трицепс екстензии на скрипец. Мъже, жени, млади, стари, всички са се „молили“ пред великия скрипец. И все пак, постигането на добре развити трицепси е дар за малцина, докато контузиите в лактите са спохождали голяма част от трениращите.

Защо се получава така? Повечето хора използват твърде голяма тежест и се накланят над лоста, което води до прекалено акцентиране върху раменните и коленните стави, докато се намалява действителното мускулно напрежение в трицепсите.

Ето един нов прочит на това любимо и най-добро упражнение за тази мускулна група, за да извлечете максимума от него:

Съвет №1: Застанете в изправено положение – това ще намали до минимум участието на раменете.

Съвет №2: Изнесете лактите зад тялото си, така трицепсите ви ще са ангажирани през цялото време и ще се разпънат по-добре.

Съвет №3: Намалете използваната тежест, а за да почувствате натоварването по-силно, забавете скоростта при разгъването на ръцете. Вие сте бодибилдъри, не щангисти. При вас е важно времето, в което мускулите остават под напрежение, инерцията при засилването, за да избутате по-голямата тежест само ви пречи да постигнете резултати.

Съвет №4: Увеличете дължината на кабела, тъй като нормалната дължина на повечето машини не е достатъчна, за да даде възможност на ръцете ви да се движат правилно от биомеханична гледна точка. Най-лесният начин да оправите проблема е да завържете допълнително въже, като по този начин вие ще успеете да преминете с ръкохватките покрай торса си, в долната част на движението.

Съвет №5: След като хванете въжето, направете няколко стъпки назад! Това е мястото, от където можете да натоварите трицепсите си истински. Напрежението в трицепсите е най-силно, когато кабела е на 90 градуса спрямо ръката ви, и най-слабо, когато той е успореден на предмишниците. Това означава, че когато стоите в близост до машината, основната съпротива се получава при свиването на лактите под прав ъгъл, където ставата е най-уязвима, а най-слабо е съпротивлението при напълно свито положение на ръцете.

Ето защо, започнете упражнението, правейки три стъпки назад от скрипеца, тогава ще усещате натоварването най-силно в долната част на движението. Когато почувствате умора, направете една крачка напред и продължете работата, така стресът ще се измести в средата на диапазона. Завършете серията със още 1 стъпка напред, за да усетите натоварването в горната част на амплитудата на движение!

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиРецептиПсихологияДиетиЛюбопитноНовиниХранене при...Социални грижиАлт. медицинаЛеченияАнкетиТестовеВидеоСпециалисти