Начало Спорт Спортна медицина Спортно здраве Тестове и изследвания в спорта Тест за силата на краката – въздушен стол

Тест за силата на краката – въздушен стол

Тест за силата на краката – въздушен стол - изображение

Това е един много простичък тест, чиято цел е да измери за силата и издръжливостта в долната част на тялото. За провеждането му са ви необходими само хронометър и гладка стена.

Начин на провеждане

Застанете с гръб към стената, с крака разтворени на широчината на раменете! Подпрете се на нея и бавно се спуснете надолу, докато тазобедрените и коленните ви стави образуват прави ъгли (сякаш сте седнали на стол)! Тестът се прави за всеки един от краката по отделно, като от базовата позиция, леко повдигнете левия си крак и задръжте до момента, в който не можете да останете в тази позиция. Това е и края на засичането за силата на десния крак. Запишете резултата си! След това направете повторение и върху левия крак, с леко повдигнат десен и също запишете резултата.

Точкуване

Общото ви време на задържане се записва в секунди. Таблицата по-долу показва приблизителна насока за силата на всеки от краката. Сравнете резултатите на левия и на десния си крак и така ще можете да установите дали единия от тях е изоставащ спрямо другия и наред с това и цялостната ви сила и издръжливост в долната част на тялото.

Рейтинг

Мъже

(в секунди)

Жени

(в секунди)

Отличен >100 >60
Много добър 75-100 45-60
Добър 50-75 35-45 
Среден 25-50 20-35 
Слаб <25 <20

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаПсихологияСнимкиНовиниТестовеРецептиИсторияАнкетиБотаникаХранене при...ДиетиИзследванияЗаболявания (МКБ)Производители