Начало Спорт Спортен дух Спортна мотивация и вдъхновение Травис Полен – еднокракият плувец и фитнес треньор

Травис Полен – еднокракият плувец и фитнес треньор

Травис Полен – еднокракият плувец и фитнес треньор - изображение

Травис Полен е един невероятен атлет имал нещастието да получи изключително тежък проблем с крака още в най-ранна детска възраст. Неговата колянна става се обездвижва, като се налага на 3 години да му ампутират левия крак и да му поставят протеза.

Трудностите за Травис се явяват просто една голяма мотивация да се справи с живота и той успява да получи бакалавърска степен по физика и магистърска по двигателни науки и биомеханика.

В гимназията започва да тренира плуване, а наред с това стартира заниманията си във фитнес залата, за да увеличи силата и издръжливостта си и по нищо да не отстъпва на своите съотборници, които нямат никакви проблеми. От този момент насам, той заявява, че едва ли му се събират повече от 3 месеца, в които да не е бил в басейна.

Първата му поява на американския плувен шампионат е на 50 метра свободен стил, но тя е доста разочароваща за Полен. Не така стоят нещата на 100 метра свободен стил, където той поставя национален рекорд с време 54,80 сек. На следващото първенство побеждава на 50 метра и завършва втори на 100, отново в плуването свободен стил.

Неговият треньор заявява: „Травис е упорит и непоколебим. Именно това го прави толкова добър.“

През летните месеци, плувецът залага освен на тренировките в басейна и на силовите занимания във фитнеса, за да подобри своето физическо състояние и да компенсира своето късно навлизане в света на състезателното плуване. Лидерските му способности идват от неговата работна етика, издръжливост и всеотдайност към отбора. Именно и затова неговите съотборници го приемат като техния водач.

Едва ли могат да се видят много хора с такъв дух като на Травис Полен. През първата си година като студент, той пътува със своя скутер към басейна, но завалява дъжд и на един завой моторът се плъзва и Травис пада. Въпреки болките в гърба, той отива на тренировката си. Болките не отшумяват и в следващите 3 седмици, през които плувецът тренира усилено. В крайна сметка отива на магнитен резонанс и се оказва, че има счупена кост в гърба. Това обаче не го спира и много скоро отново се връща в басейна. Неговата цел е била участие в параолимпийските игри в Лондон през 2012 година, затова не престава да тренира. Той заявява: „Моята мотивация е целта ми, а тя е да бъда най-бързият американец.“

Работата му във фитнес залата пък върви толкова усърдно, че Травис постига една друга своя мечта, а именно да бъде фитнес инструктор. Той прави изумителни неща, като без проблеми се справя с вдигането на щанга, дори и на 1 крак, без протезата си. Той държи и 50 американски рекорда за постигнати максимални резултати в различни упражнения. Някои от любимите му упражнения са бицепсово сгъване с щанга, флайс, вертикално гребане, а също така и плиометричните и ексцентрични движения.

След като виждаме историята на този невероятен мъж, можем да си направим сами изводите, а те са ясни – трудностите винаги могат да бъдат преодолени, когато са налице мотивация, спортен дух и хъс за победа.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмЗдравни съветиПсихологияСнимкиЛайфстайлСоциални грижиНовиниЛюбопитноИсторияАлт. медицинаНормативни актовеАнкетиХранене при...ВидеоОбразованиеОрганизацииПроизводители