Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми За релеф Тренировка за коремна преса с баскетболна топка

Тренировка за коремна преса с баскетболна топка

Тренировка за коремна преса с баскетболна топка - изображение

Баскетболистите от НБА и колежанското първенство на САЩ са едни от най-атлетичните спортисти в света, тъй като освен на баскетболните умения, отвът Океана страшно много се залага на физиката на играчите. Кондиционните треньори в САЩ са на изключителна почит, но наред със заниманията във фитнеса, те работят с играчите и с някои много по-елементарни методи, които могат да се използват и от всеки един от нас, който иска да притежава стегнато и добре оформено тяло. Днес ще ви покажа една тренировка за коремна преса от НБА, за която ви е необходима само баскетболна топка (всъщност, можете да използвате всякаква топка). С нея, в комбинация с добър хранителен режим, вие ще можете да извадите плочките на показ и да изглеждате страхотно по бански през летните месеци. Упражненията в тази тренировка са 4, като те се изпълняват под формата на кръгова тренировка или иначе казано, всички те се правят едно след друго, като се почива по 30 секунди между самите упражнения. След приключване и на четирите, вие затваряте 1 кръг, след което правите пауза от 1-2 минути и преминавате към следващия. Цялата тренировка се състои от 3 до 5 кръга, в зависимост от вашата издръжливост. А ето и упражненията:

Дрибъл с топка от позиция за лицеви опори

Застанете в позиция за лицеви опори, като коленете, бедрата и раменете ви трябва да са в права линия! Баскетболната топка е до дясната ви ръка. Вдигнете я с тази ръка и започнете да дриблирате, като балансирате само с лявата ръка. Продължете дрибъла за около 30 секунди, след което сменете ръцете и продължете за още 30 секунди, за общо време от 1 минута за това упражнение! Уверете се, че през цялото време, коремната ви преса е стегната и вие не позволявате на таза си да се вдигне нагоре или да пропадне надолу!

Дрибъл с топка + български клек

Вземете баскетболна топка и застанете на около 90 сантиметра от лежанка (стол или друга стабилна основа), с гръб към нея! Направете широк разкрач и поставете горната част на ходилото си върху лежанката! Спуснете се надолу чрез свиване на предния крак, докато коляното ви се свие под 90 градуса! Задръжте в тази позиция за 60 секунди, като през цялото време дриблирате с топката, пускайки я между краката ви или ако това ви се струва трудно, то правете дрибъла 30 секунди с едната ръка и 30 с другата! След изтичане на времето, сменете позициите на краката и дриблирайте с топката за още 1 минута! Така общото време за изпълнение на упражнението трябва да стане 2 минути, преди да преминете към следващото движение.

Алпинист + лицеви опори с ръка върху баскетболна топка

Застанете в позиция за лицеви опори, като лявата ви ръка е на пода, а дясната върху баскетболната топка! Започнете да изпълнявате алпинист (бързо свивате лявото си коляно към гърдите, връщате се начална позиция, след което повтаряте и с дясното, редувайки ги с най-високо темпо)! На всеки от 3 до 5 секунди спирайте с алпиниста и изпълнявайте по 1 лицева опора. Продължете тази комбинация за 30 секунди, след което сменете позицията на ръцете за още 30 секунди!

Странични напади с дриблиране с топка

Вземете топката и застанете прави, разтворили краката си широко! Започнете да дриблирате, след което прехвърлете тежестта на тялото си върху левия крак, изпълнявайки страничен напад! Изправете се до първоначалната позиция и прехвърлете тежестта на тялото си върху десния крак, отново с напад! Продължете да спазвате модела ляв-десен напад, като през цялото време не спирате да дриблирате с топката! Време за изпълнение на упражнението – 1 минута.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиСнимкиСпорт и туризъмЛюбопитноВидеоЛайфстайлДиети