Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми За мускулна маса Тренировъчна програма за V-образна горна част на тялото

Тренировъчна програма за V-образна горна част на тялото

Тренировъчна програма за V-образна горна част на тялото - изображение

Искате да изградите по-големи гърди, по-широки рамене и мощен гръб? Тази програма ще ви помогне да постигнете V-образна форма на горната част на тялото, която винаги сте искали да имате. Програмата включва 8 упражнения, които се изпълняват за 45 минути. Тренировката съчетава работа с тежести и свободни упражнения. Ключът тук е, че се използват по-сложни движения, които включват повече мускулни групи в рамките на трите целеви групи на тази програма. Тук се включват и ръцете, което осигурява една пълноценна тренировка за горната част на тялото.

Тренировката

Загрейте за около 5-10 минути (Джъмпинг Джак, скачане на въже или упражнения с леки тежести), след което се насочете към целевите мускулни групи. Упражненията с тежестите направете първо, а тези само с тежестта на тялото оставете за финал. Редът е такъв, защото ако сте изморени, вие няма да можете да изпълнявате с правилна форма движенията с тежестите.

  • Направете всички серии от едно упражнение, преди да преминете към следващото

  • Почивайте по 30 секунди между сериите и по 90 между отделните упражнения.

  • Изпълнете 2 серии по 10-12 повторения за всяко упражнение, а третата серия е до отказ.

  • При свободните упражнения правете колкото можете повече повторения, в рамките на 1 минута.

Целта ви трябва да бъде покачване на използваните тежести с по около 10% на седмица, а при свободните упражнения – времето с по 15-30 секунди.

ВидеоУпражнение
Тласкане на щанга от лежанка
Пулоувър с щанга
Флайс с дъмбели от наклонена лежанка
Кофички на лежанка за трицепс
Повдигане на раменете с щанга

Издърпване на горен скрипец с широк 

хват пред гърди

Обратно гребане

Повдигане на дъмбел пред тяло

с изпъната ръка

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЗдравни съветиКлинични пътекиСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиЗаболявания (МКБ)ИсторияНормативни актовеАлт. медицинаЛеченияХранене при...ПсихологияРецептиФизиологияКалкулаториПроизводители