Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух 5 упражнения в автомобила при попадане в задръстване

5 упражнения в автомобила при попадане в задръстване

5 упражнения в автомобила при попадане в задръстване - изображение

Час пик е, вие сте в автомобила си и скучаете, докато чакате излизането от задръстването... Познато ви е, нали? Днес ще ви предложа малко по-различно преживяване и ще накарам кръвта ви да се раздвижи. Ще ви покажа 5 упражнения, от които можете да се възползвате в автомобила си и вместо да се ядосвате, просто да се отдадете на този нестандартен фитнес.

Смятам, че тази тренировка ще бъде полезна на много хора, имайки предвид количеството на автомобилите, попадащи ежедневно в натоварения трафик.

Със сигурност автомобилите не са най-подходящото място за тренировки, но ако прекарвате по-дълго време в шофиране, раздвижването на кръвта ви е от жизненоважно значение, така че ако държите на здравето си, това, което ще ви покажа сега, е един достатъчно добър компромисен вариант.

Как да тренирате във вашия автомобил

По-надолу са някои от най-лесните за приложение упражнения в автомобила:

Стягане и „изцеждане“ на мускулите

Ако колата ви е с ръчни скорости, то можете да сте сигурни, че краката и корема ви получават лека тренировка, но при автоматичните, мускулната ви работа е доста ограничена. Затова можете да опитате едно много просто упражнение, което може да се използва за доста мускулни групи – стягането на мускула и задържането в това положение за 5-15 секунди или така нареченото „изцеждане“. С него може тонизирате цялата средна част на тялото, седалищните мускули и бедрата. Например, стегнете силно коремната си преса, задръжте за 5 секунди, след което отпуснете! Направете няколко серии по 20 повторения (другия вариант е да използвате песните, които в момента слушате, като таймер и докато продължава настоящата такава, вие да се стягате и отпускате на интервали от 5 секунди)! Това можете да направите с всички останали посочени по-горе мускули и така ще направите една доста пълноценна тренировка.

Изометрично притискане на волана

Упражнението е чудесно за тонизиране на гърдите, раменете и ръцете. То също така е безопасно, тъй като ръцете ви са на волана през цялото време.

Ако искате да работите за гърдите, дръжте дланите си обърнати навътре, докато за задната част на раменете, са насочени навън и държат волана от вътрешна му страна. С изпънати ръце, натиснете дланите си към ринга на волана до стягане на мускулите ви, след това отново следвайте процедурата от горното упражнение – 5-15 секунди контракция, 5 секунди почивка.

Бицепс сгъване


Това е едно класическо упражнение за бицепсите и е много лесно за изпълнение в автомобила. Можете да си вземете 1 гира, но ако не разполагате с такава, бутилка от 1,5 литра вода също може да ви свърши работа.

  • Държейки тежестта с длан обърната напред, сгънете лакътя си нагоре, докато достигнете до нивото на рамото!

  • Можете да се опитате да стегнете мускула си допълнително в горна позиция и да задържите контракцията за 10 секунди, преди да свалите тежестта!

  • Направете 10 повторения, след което сменете ръцете!

Упражнение за стягане на бедрата


То се изпълнява чрез поставяне на малка възглавница или топка (може дори да е за тенис) между коленете, която се притиска силно, задържа се контракцията на вътрешната част на бедрата за 10 секунди, след което отпускате натиска, почивате 5 секунди, след което повтаряте!

Можете да направите няколко серии по 10-15 повторения!

Вакуумки с корема


Това е чудесно упражнение, много използвано в златните години на бодибилдинга. Елементарно е за изпълнение, просто прибирате максимално коремната стена към гърба (така нареченото „гълтане на корема“) и задържате за 15-20 секунди. След това отпуснете и повторете. Добре е да направите 10-15 повторения в 3 серии.

Запомнете едно нещо, когато тренирате в колата, стремете се нещата да са леки и без пренапрежение. Идеята е да тонизирате мускулите и да раздвижите кръвта в кръвоносните съдове, а не да получите някакво разтежение, което е неприятно, особено ако се наложи да шофирате веднага след него.

По статията работи: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиАнкетиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпортХранене при...