Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм 7 упражнения за контролиране на седемте най-често срещани настроения при жените

7 упражнения за контролиране на седемте най-често срещани настроения при жените

7 упражнения за контролиране на седемте най-често срещани настроения при жените - изображение

Имали ли сте случаи, в които още от събуждането си се чувствате ядосани? Или понякога се чувствате толкова бесни, че дори мозъкът ви не може да функционира нормално? Както знаем, жените много често преминават през различни фази на настроенията. Каквото и да е емоционалното ви състояние, съществуват упражнения, които могат да помогнат за облекчаване или подпомагане на вашето състояние, в зависимост от желанието ви.

Все повече проучвания показват, че настроенията и емоциите са в пряка зависимост от движението на тялото. Когато упражнявате тялото си, в него започват да се получават химически реакции, които физически могат да ви направят по-щастливи.

Но, на първо място вие трябва да определите своето състояние, след което да решите дали искате да го промените или да го засилите. След това нещата стават лесни, просто изпълнявате упражнението, което сме ви препоръчали за даденото настроение...

Гняв

Решението на проблема се получава още преди самия проблем. Не позволявайте на гнева да ви притиска, да ви ограничава и да отнема ценното ви време! Най-бързият начин за справянето с него е едно лесно упражнение, а именно „мида“.

Начална позиция: Седнете на пода и поставете дланите си върху него зад тялото ви! Свийте колене и ги вдигнете към гърдите си, като ходилата ви са свити възможно най-силно към пищялите ви! Облегнете се назад и балансирайте върху тазобедрените кости!

Начин на изпълнение: Изпънете краката си напред, като едновременно с това се облегнете още назад, свивайки ръцете си в лактите! Върнете се обратно до начална позиция, за да завършите повторението!

Серии и повторения: Изпълнете 3 серии по 20 повторения!

Повишен приток на енергия

Хайде, не стойте така, щом сте получили нов приток на енергия, използвайте го! Позволете на енергията да залее тялото ви, тя ще ви даде нов стимул за живота и за любовта! Най-подходящото упражнение за използване и развиване на енергията е бърпи. Ето как да го изпълните:

Начална позиция: Застанете в изправена позиция, с крака разтворени на широчината на раменете!

Начин на изпълнение: Наведете се напред и поставете ръце на пода пред вас, след което отскочете с краката назад, за да застанете в позиция за лицеви опори! Веднага след това скочете обратно напред, изправете се и скочете с изпънати ръце към тавана! При приземяването маркирате едно повторение.

Серии и повторения: Изпълнете 3 серии по 10 повторения!

Силен стрес

Замълчете, седнете и се усмихнете! При силен стрес, това е най-доброто решение и е нещо като емоционални лицеви опори за мозъка. Практикуването на следващото упражнение се усъвършенства с времето и резултатите от него са неоспорими – говоря за медитация в поза стол, с гръб подпрян на стената.

Начална позиция: Застанете на крачка пред стена, с гръб към нея, със събрани крака и се облегнете на нея!

Начин на изпълнение: Свийте коленете си и се плъзнете надолу по стената, докато бедрата ви застанат на нивото на коленете, сякаш седите на невидим стол! Съберете дланите си една към друга и ги вдигнете пред гърдите си, задръжте се в позицията за 1 минута, като не забравяте да дишате! Затворете очите си ако ви е по-удобно!

Успокоение

Подарете си това чувство, потопете се в него и го оценете! Това е специално настроение, при което сте в мир със себе си.

Упражнението, което ще ви помогне да останете в това състояние е „жаба“.

Начална позиция: Легнете на пода и вдигнете краката си към тавана, след което ги свийте в коленете, така че подбедриците ви да са успоредни на пода! Ходилата ви са събрани.

Начин на изпълнение: Завъртете ходилата си навън, без да отлепяте петите една от друга, все едно правите клек плие, след което изпънете краката вертикално нагоре! Съберете ходилата и свийте коленете си отново до начална позиция!

Серии и повторения: 3 серии по 20 повторения.

Щастие

Това е най-желаното състояние на духа. Едва ли има човек, който да не желае да бъде щастлив. Упражнението, което ще ви помогне да засилите чувството си на щастие е сумо клек с пляскане на ръце.

Начална позиция: Застанете със събрани крака и свийте коленете си сякаш сядате на стол (бедрата ви трябва да са успоредни на пода)! Ръцете ви са отпуснати надолу, дланите ви са изпънати и обърнати една към друга.

Начин на изпълнение: Наведете се напред, дръжте гърба си изправен! Отскочете и влезте в сумо клек, като едновременно с това плеснете с ръце! Отново отскочете и се върнете в начална позиция, за да маркирате едно повторение!

Серии и повторения: Изпълнете 3 серии по 10 повторения!

Мнителност

Съмнението може да помрачи вашето ежедневие, то ще извади „призраците от гардероба“, дори и когато те не съществуват, затова се отървете от това чувство! Ваш помощник в тази задача е йогата и по-специално поза Войн 1.

Начална позиция: Застанете в широк разкрач с изпънати крака, като левия е пред десния, който е завъртян странично, с ходило изцяло стъпило върху земята! Дръжте бедрата си стегнати!

Начин на изпълнение: Вдигнете ръцете си нагоре, дланите са изпънати и насочени успоредно една към друга! Свийте лявото си коляно до ъгъл от 90 градуса, като колянната става застава директно над глезена! Задръжте дишането си за 30-60 секунди, след което повторете при размяна на краката!

Безпокойство

Балансът е ключ към всеки елемент от живота. Не се поддавайте на страха и на паниката, без да сте погледнали с перспектива в бъдещето! Със следващата серия от вариации на движението планк ще получите балансът, от който се нуждаете, за да свалите товара от плещите си.

Начална позиция: Застанете в позиция за лицеви опори като се задържите в нея за 10 секунди!

Начин за продължение на серията: Вдигнете десния си крак до заставането му успоредно на пода и отново задръжте за 10 секунди! Върнете в начална позиция и веднага вдигнете левия си крак подобно на десния за нови 10 секунди! Следващата стъпка е следната: Вдигнете десния си крак както в предната позиция, но този път едновременно с него вдигнете и лявата си ръка! Задръжте се така за 10 секунди, след което разменете ръката и крака и повторете! Върнете се в начална позиция и се задръжте в нея отново за 10 секунди. Почивайте 30 секунди и повторете серията още 2 пъти!

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиСпортПсихологияНовиниАлт. медицинаЛеченияБотаникаАнкетиВидеоТестовеСпециалистиПатологияХранене при...Социални грижиФизиологияОрганизацииИсторияКлинични пътекиНормативни актовеРецептиДиетиЗаведения