Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Алпинист

Алпинист

Алпинист - изображение

Алпинист е едно от най-добрите плиометрични упражнения, които укрепват не само сърдечно-съдовата система, но и няколко мускулни групи едновременно, а именно коремните и тези в долната част на тялото.

Как се изпълнява?

Стъпка 1: Застанете в горна позиция за лицеви опори, като ръцете са поставени малко по-широко от ширината на раменете.

Стъпка 2: Краката ви трябва да са изпънати и тялото ви да бъде в права линия. Поддържайте баланс върху левия крак, а десния свийте и приведете коляното към дясната ръка (движението е подобно на планинското катерене, с разликата че то се извършва вертикално, а упражнението е хоризонтално).

Стъпка 3: Върнете десния крак в първоначално положение и повторете горната стъпка, но с левия крак. Направете по 3 серии с по 12-15 повторения за всеки крак.

Вариант на алпинист е кръстосаната стъпка, при която коляното се изнася към срещуположната ръка (ляво коляно – дясна ръка и дясно коляно – лява ръка).

Ако искате упражнението да стане още по-предизвикателно за вас, правете го с ръце поставени върху тренировъчна топка, като тя ще усложни баланса и така мускулите – стабилизатори ще работят много повече.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиСпортЛайфстайлСпорт и туризъмЛюбопитноАлт. медицинаЗдравни съветиПсихологияЛеченияАнкетиВидеоТестовеСпециалисти