Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух Водна гимнастика

Водна гимнастика

Водна гимнастика - изображение

Водната гимнастика е един страхотен начин да подобрите настроението си и да тонизирате цялото си тяло. Упражненията във вода имат ниско въздействие и отнемат напрежението върху костите, ставите и мускулите. Водата осигурява естествена устойчивост, помагаща за укрепване на мускулите. Можете да правите гимнастика в басейна, дори и да не можете да плувате. Обикновено се практикува групово, но е възможно да я практикувате и сами. Разбира се, първият начин е много по-зареждащ, така че ви препоръчвам да съберете своите приятели и приятелки и да опитате... Забавлението е гарантирано!

Ето и няколко препоръчителни упражнения:

Ходене с падълси на ръцете

Поставете падълси на ръцете и влезте в басейна, където водата достига до талията ви. Започнете да правите разходка, размахвайки ръце така, както при нормално ходене. Избягвайте да ходите на пръсти и дръжте гърба си изправен. Стегнете коремните мускули.

Падълсите се слагат на ръцете, за да увеличат съпротивлението и така да се повиши устойчивостта на мускулите. Можете да обуете водни обувки, за да поддържате по-добро сцепление с дъното на басейна.

Ходене с падълси в дълбок басейн

След като ходихте във вода до кръста, сега опитайте и в по-дълбока – например до раменете. Отново не забравяйте да движите ръцете си, гърба ви да е изправен, а коремните мускули стегнати, за да не се движи тялото ви прекалено свободно във водата.

Ако усещате, че потъвате, поставете между краката си нудъл за плуване, който трябва да е достатъчно дълъг, за да излиза над водата както пред вас, така и зад гърба ви. Отново носенето на водни обувки може да ви помогне за сцеплението с дъното на басейна.

Ако търсите повече интензивност, опитайте да правите джогинг.

Упражнение за ръце с падълси

Падълсите могат да ви помогнат да стегнете вашите бицепси и трицепси във водата. Поставете ги на ръцете си, влезте в басейна на нивото на талията ви с отпуснати надолу ръце, лактите са в близост до тялото ви, а дланите ви сочат напред. Вдигнете предмишниците си нагоре до достигане на нивото на водата, след което сменете посоката и натиснете ръцете си силно надолу. Повторете 12-15 пъти или докато се уморите.

Упражнение за ръце с използване на гирички

Можете да използвате и по-тежки от обичайните за вас гирички, тъй като във водата тежестта не се усеща толкова силно. Хванете гирите с подхват, така че палците ви да сочат нагоре. Вдигнете предмишниците си нагоре до достигане на нивото на водата, завъртете китките си така, че палците ви да се насочат надолу и спуснете ръцете си към дъното на басейна.

Съпротивително упражнение с борд за плуване

Бордът за плуване осигурява по-различно съпротивление от падълсите. Застанете така, че да се чувствате стабилни при странично натоварване, стегнете коремната си стена. Изпънете дясната си ръка, хванете борда и го долепете по дължина на ръката. С лявата ръка хванете другия му край за стабилност и го завъртете перпендикулярно на дъното на басейна. Държейки левият си лакът в близост до тялото, завъртете борда към централната линия на тялото си, след което върнете към дясната странична линия. Повторете 12 – 15 пъти или до отказ, след което направете движението и с лявата си ръка.

Упражнение за крака с използването на нудъл

За да стегнете мускулите на краката си, завържете на възел полиуретанов нудъл за плуване около глезена си. Влезте в басейна до кръста и се подпрете с гърба си към неговата стена. Вдигнете крака си успоредно на дъното на басейна и започнете да го свивате и изпъвате само в коляното, под ъгъл от 90 градуса. Повторете по 12 – 15 пъти за всеки крак.

Водната гимнастика може да бъде забавна за всички възрасти, телесни размери и фитнес ниво. Скачайте!!! Водата е страхотна!

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСпортЛайфстайлСпорт и туризъмЛюбопитноЛеченияПсихологияСнимкиАлт. медицинаАнкетиНовиниВидеоХранене при...Храни и ястияТестовеДиетиИсторияФизиологияНормативни актовеРецептиСпециалистиБотаникаПроизводителиОрганизации