Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Гръдни преси с Т-щанга на колене

Гръдни преси с Т-щанга на колене

Гръдни преси с Т-щанга на колене - изображение

Добре развитите гърди трябва да имат симетрична и балансирана горна част. Това е полезно не само от естетична гледна точка, тъй като слабите гърди могат да попречат и на развитието на гърба, тъй като ако той е по-развит, тогава цялостната поза на човек може да се промени.

Най-често използваните упражнения за гърди са вдигането на щанга или дъмбели от лежанка, с различните й наклони, както и флайс на пек-дек машина или с дъмбели и това е едно чудесно начало, но за да не стигнете до застой, трябва редовно да въвеждате нови упражнения, които да осигуряват различен стимул на мускулите.

Едно от силно препоръчителните такива е гръдната преса с едностранно натоварена щанга (Т-образна щанга), докато сте застанали на колене. Това мощно упражнение може да ви осигури интензивно нарастване на горната част на гърдите.

Начин на изпълнение

  1. Вземете лост за щанга и го поставете с единия му край в някакъв ъгъл, който да не му позволява да се плъзга! Поставете дискове в другата страна, които да отговарят на вашата сила!

  2. Хванете лоста в края с две ръце при натоварената му част, като съберете ръцете, за да създадете по-стабилна база!

  3. Застанете на колене, като през цялото време държите тялото си изправено, гръбнака в неутрална позиция, гърдите изпънати напред и раменете и раменете назад !

  4. Това началната ви позиция. От нея, избутайте щангата нагоре, следвайки нейната траектория, като движението е рязко и експлозивно! След това бавно и контролирано върнете в начална позиция!

  5. Направете 3-4 серии х 10-12 повторения!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноЗдравни съветиНовиниАлт. медицинаСнимкиПсихологияЛайфстайлЛеченияАнкетиВидеоТестовеСпециалисти