Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми За релеф Домашна тренировка за корем

Домашна тренировка за корем

Домашна тренировка за корем - изображение

Много често, ежедневието ни не позволява да правим тренировки във фитнес залите или в стрийт фитнесите, но при наличие на желание, вкарването на тялото във форма може да се направи и в домашни условия. Представяме ви една изпитана домашна тренировка за корем, която ще „взриви“ коремните ви мускули. Работата не отнема много време и е подходяща именно за заети хора. За изпълнението на упражненията ви е необходим единствено стол... Да, точно така, стол. 3 упражнения, 3 серии по 30 повторения (разбира се, първите дни можете да започнете и с 10 повторения на серия). Упражненията се правят едно след друго, между тях се почива 15 секунди, а при приключването на серията почивате 60 секунди, преди да започнете отначало. Ето и упражненията:

Обратни коремни преси с изпъване на краката под и над стола

kraka-pod-i-nad-stola

  1. Поставете стола и седнете на пода срещу него! Поставете ръце на пода зад гърба ви, за да пазите баланс с тях, изпънете крака под стола и ги отлепете от земята!

  2. Свийте колене към гърдите си и при изпъването им ги изнесете над седалката на стола!

  3. Отново свийте колене към гърдите и при изпъването ги вкарайте под стола, държейки ги на няколко сантиметра от пода! Това е едно повторение.

Обратни коремни преси с изпъване на краката под стола и странично на него

kraka-pod-i-vstrani-na-stola

  1. Поставете стола и седнете на пода срещу него! Поставете ръце на пода зад гърба ви, за да пазите баланс с тях, изпънете събраните един към друг крака под стола и ги отлепете от земята!

  2. Свийте колене към гърдите си и при изпъването им ги изнесете в ляво и в дясно на стола (той остава между краката ви)!

  3. Отново свийте колене към гърдите и при изпъването ги вкарайте под стола, държейки ги на няколко сантиметра от пода! Това е едно повторение.

Дъга“ над седалката на стола със събрани крака

daga-s-kraka-nad-stola

  1. Седнете отново срещу стола, но този път изпънете краката си от дясната страна на стола! Подпрете се отново с ръце зад гърба за баланс!

  2. Вдигнете едновременно двата си крака и опишете дъга над стола, достигайки до лявата му страна!

  3. Върнете се в началната дясна позиция! Това е едно повторение.

С приключването на това упражнение свършва и първия кръг от домашната тренировка за корем. Починете 60 секунди и преминете към първото упражнение!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноСоциални грижиСнимкиЛайфстайлВидеоДиетиНовиниХранене при...