Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух Тренировка за корем вдъхновена от балета

Тренировка за корем вдъхновена от балета

Тренировка за корем вдъхновена от балета - изображение

Изморени сте от коремните преси? Китайската почивка ви е скучна? Тази баре тренировка, вдъхновена от балета, ще ви осигури плосък, релефен и тонизиран корем, а като допълнение стяга дупето и краката ви.

Ето и упражненията:

„Битката на краката“

bitkata-na-krakata

Начална позиция: Легнете на пода по гръб, със събрани крака, а ръцете поставете зад тила.

Начин на изпълнение: Вдигнете краката си на няколко сантиметра от пода и ги разтворете на широчината на раменете (А), след което ги кръстосайте един над друг (2). Разтварянето и кръстосването на краката е едно повторение. Запомнете, че при всяко следващо повторение трябва да редувате левия крак над десния и обратно. При изпълнението се стремете тялото да е максимално стабилно, а движението да е само от краката. Направете три серии с по 12 – 15 повторения.

Кръгове с двата крака

kragove-krakata

Начална позиция: Легнете на пода и поставете ръцете си странично на тялото. Вдигнете краката си към тавана, с изпънати нагоре пръсти.

Начин на изпълнение: От начална позиция, започнете да въртите краката си едновременно в противоположни посоки, „рисувайки“ малки кръгове с тях. Дръжте корема си стегнат през цялото време. Изпълнете 3 серии по 12-15 повторения.

Повдигане на крак от страничен мост

странично повдигане на крак от лег

Начална позиция: Легнете странично с изпънати крака и поставени един върху друг и повдигнете торса си, подпирайки се на лакътя и предмишницата си !

Начин на изпълнение: Вдигнете горният си крак към тавана, като държите пръстите си изпънати нагоре, след което върнете в начална позиция! Направете 3 серии по 12-15 повторения на едната страна, след което се обърнете на другата страна и изпълнете още 3 серии!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиСпорт и туризъмСоциални грижиВидеоДиетиНовиниХранене при...