Начало Спорт Спортна енциклопедия Спортна теория По футбол Изпълнение на пряк свободен удар

Изпълнение на пряк свободен удар

Изпълнение на пряк свободен удар - изображение

Умението да се изпълнява пряк свободен удар може да бъде от основно значение за победата на отбора, а в същото време няма нищо по-удовлетворяващо от това, да се види как топката преминава в страни от стената от играчи и се оплита в мрежата на вратата.

Съвети за изпълнение на фалцов удар при пряк свободния удар

Повечето футболисти обичат тренировките за усъвършенстване на този удар. Ето кои са основните точки:

  1. Позициониране – не заставайте в една линия с топката и вратата, а по-скоро се позиционирайте под ъгъл. Разстоянието до топката може да бъде различно, но повечето специалисти препоръчват около 3-4 крачки.

  2. Контакт на удрящия крак с топката – ако изритате топката директно, както сте под ъгъл спрямо вратата, тя ще излети към флагчето на корнера. Контакта на топката и крака трябва да стане в зоната, където свършват пръстите и започва ходилото от вътрешната му страна. Топката се удря в долната лява или дясна част, в зависимост от това, кой крак използвате.

  3. Движение – кракът се насочва така, сякаш искате да изпратите коженото кълбо не към вратата, а встрани от нея, без да свивате коляното си.

  4. Полет на топката – тъй като тя се удря встрани и отдолу, това и предава достатъчна височина и въртене, за да прескочи стената от играчи. В същото време топката видимо тръгва в страни от вратата и над нея, но в последната фаза на летежа тя рязко променя посоката си и пада във целта. Можете да придадете допълнителна височина като леко приведете раменете си назад.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиЛайфстайлСоциални грижиНормативни актовеСпорт и туризъмАнкетиТестовеВидеоХранене при...