Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Интервална тренировка с плиометрични упражнения

Интервална тренировка с плиометрични упражнения

Интервална тренировка с плиометрични упражнения - изображение

Интервалната тренировъчна програма, която ще ви предложа днес включва три плиометрични упражнения, които буквално ще ви накарат да изпитвате нужда от глътка въздух, докато тялото ви изгаря. Ще използваме медицинска и босу топка за следните движения: хвърляне на медицинска топка към стена от клек, напади към скок и клекове със скок върху босу топка. Ако не можете да намерите босу топка, тогава можете да използвате стъпало за аеробика.

Клекове със скок върху босу топка

skok-s-klek-varhu-bosu

Поставете босу топката на пода с купола нагоре и се качете с двата крака върху нея, пазейки баланс. Скочете назад и се приземете с крака в страни от топката, след което веднага преминете в клек. Движението надолу е пружиниращо, а веднага след достигане на долна позиция направете експлозивен скок обратно върху босу топката. Изпълнете 10 скока с клек.

Хвърляне на медицинска топка към стена от клек

klek-s-izhvarlyane-na-medicinska-topka

Сега, след като сте загрели краката е време да поработите и върху горната част на тялото. Използвайте мека медицинска топка с тегло около 7 килограма. Вдигнете я на нивото на гърдите си, застанете с лице към стена и с помощта на краката и раменете я изтласкайте нагоре и към стената. При връщането на топката я хванете и клекнете. При ставането отново хвърлете топката, като самото упражнение се прави в 10 повторения.

Скок от напад

napad-kum-skok

Последното упражнение от програмата може да се изпълнява в два варианта – напад, скок, напад с другия крак или ходене с напади, за да се намали интензивността, в случай че сте преуморени от предните две движения. И в двата случая направете по 10 повторения.

Програмата се прави в 5 кръга, като между упражненията не трябва да почивате, а между самите кръгове можете да направите почивки, но се старайте те да бъдат възможно най-кратки. Така наистина ще усетите как мускулите ви изгарят, а заедно с това и излишните мазнини.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлПсихологияАлт. медицинаАнкетиЛеченияТестовеВидеоСпециалистиНовиниХранене при...