Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Как се прави косвена тренировка за корема?

Как се прави косвена тренировка за корема?

Как се прави косвена тренировка за корема? - изображение

Може би сте изморени от хилядите коремни преси, китайската почивка и останалите упражнения за корем и търсите нещо ново, нещо различно? Плочките могат да се покажат с правилната диета и с тежки тренировки, но противно на общоприетото мнение, това може да стане и по индиректен начин. Много от упражненията, които със сигурност познавате, могат да ви помогнат в борбата с излишните мазнини в коремната област и извайването на така желаният от вас „нацепен“ корем. Ето няколко примера:

Клякания с щанга пред тялото

klekove-s-shtanga-otpred


Коремът ви се натоварва, без значение кой вид клякания прилагате, но когато поддържате щангата пред гърдите си, тогава се получава най-интензивното трениране на правите и косите коремни мускули. За да бъде изпълнено успешно това упражнение, трябва да държите визираната мускулна група постоянно стегната, без да позволявате на тежестта да ви контролира, вместо вие да правите това с нея. Един съвет от мен: „Не товарете прекалено много щангата, това може да бъде опасно, особено ако не сте в перфектна кондиция“.

Издърпване на горен скрипец с въже за трицепс

triceps-ekstenzii-s-vaje

 

Ако не чувствате коремът си стегнат по време на това упражнение, значи правите нещо неправилно. Най-вероятно вие издърпвате кабелът чрез навеждане в кръста, вместо с използването на трицепсите си.

При правилно изпълнение на това упражнение, коремът се използва много повече, отколкото си мислите. Може би знаете, че тялото ви трябва да бъде леко приведено надолу, а за да не се получи силно навеждане, коремът влиза в ролята си и държи торса в точното положение. Именно тогава се тренират и коремните мускули.

Изкачване по стръмен наклон

Повечето трениращи използват това упражнение като кардио. То обаче повишава сърдечната честота и изгаря калориите, а в същото време изкачването по стръмен наклон ви кара да вдигате по-високо краката към гърдите си, което упражнява коремните мускули.

Гребане с дъмбел на хоризонтална лежанка

grebane-s-dumbel


Упражнението е неизменна част от тренировката за гръб. Без да осъзнавате обаче, то работи и за коремните мускули. Това е така, тъй като тялото трябва да се държи изправено и стабилно, а кои мускули му осигуряват това? Тези на кръста и на корема.

Спринтове

язисхш


Не само, че спринтовете са чудесно средство за изгаряне на мазнините, те са и много ефективни за трениране на мускулатурата на тялото. По време на спринта, коремната мускулатура е постоянно стегната, за да поддържа тялото изправено и стабилизирано. Няколко серии от спринтове ще накарат коремът ви да се поддържа под напрежение достатъчно дълго.

И като за финал

Не забравяйте, че колкото и упражнения да правите за корема си и изолиращи, и косвени, диетата е неизменна и задължителна част от изваждането на плочките от мазнините на корема.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиДиетиВидеоЛайфстайлХранене при...Новини