Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Най-добрата кардио тренировка, която никога не сте опитвали

Най-добрата кардио тренировка, която никога не сте опитвали

Най-добрата кардио тренировка, която никога не сте опитвали - изображение

Кара ли ви велоергометърът да се чувствате като хамстер в колело? Тогава може би е време да промените кардио тренировката си. И не само защото вече сте се отегчили... Човешкото тяло има способността да се приспособява към всичко, особено при едномерни повтарящи се движения. Ето защо ви предлагам днес да се запознаете с няколко различни вида кардио дейности, които ще взривят мазнините и ще подобрят бързо физическото ви състояние. И най-доброто от всичко това е, че няма да можете да четете списания или да гледате телевизия докато ги правите... просто интензивността им не го позволява.

Програма „55“

Започнете с 1 клякане без тежести и 10 лицеви опори. Починете 30 секунди, след което направете 2 клякания и 9 лицеви опори. Продължете в същата схема, докато достигнете до 10 клякания и 1 лицева опора. Така ще завършите 55 повторения от всяко едно от упражненията, като ще сте направили едновременно силова, аеробна и сърдечно-съдова тренировка.

10-метрови спринтове

Това е едно изключително упражнение. Намерете равно място с достатъчна дължина, за да можете да правите ускорения от по 10 метра. Направете 10-метров спринт, след което почивката е едно вдишване и издишване през носа (без да си отваряте устата – това е много важно). След това отново направете спринт, като почивката ви е 2 вдишвания и издишвания, а следващият е с 3 вдишвания и издишвания през носа. Спринтовете се правят до момента, в който дишането през носа става недостатъчно и трябва да си поемете въздух през устата. Резултатът от всичко това е много голяма полза за сърдечно-съдовата и за дихателната система, за много кратко време.

Джъмпинг Джак пирамида

Направете колкото се може повече скокове с разтваряне на краката и махове с ръцете (Джъмпинг Джак) в рамките на 10 секунди, след което почивайте за 10 секунди. Следващата стъпка е 20 подскока и 20 секунди почивка, а след това 30 подскока с 30 секунди почивка. Когато завършите пирамидата, започнете в обратен ред – 30-20-10, като почивките отново са в същата схема. Направете 3 серии от пирамидата и отговорът на тялото ви ще ви накара да мислите по съвсем друг начин за натоварването, което осигурява упражнението, наречено Джъмпинг Джак.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортХранене при...Здравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиЛайфстайл