Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Плуващ Супермен

Плуващ Супермен

Плуващ Супермен - изображение

Плуващият Супермен е едно страхотно упражнение за целия гръб, като освен занимаващите се с фитнес, от него могат да се възползват и плувците, за развиване на още по-голяма сила в тази голяма мускулна група.

Който е гледал филма за Супермен знае, че той имаше „железен“ гръб, но ние простосмъртните трябва да тренираме нашия, за да подобрим стойката си и да защитим гръбначния си стълб (и не на последно място да придобием релеф и мускулна маса). С тази нова версия на стандартното упражнение Супермен, която ще ви представя днес, вие ще можете да натоварите по един страхотен начин целия гръб, от горе до долу, както и раменете, прасците, бедрата и седалищните си мускули. За плуващ Супермен ще са ви нужни само 2 гирички с не много голяма тежест.

Начална позиция

supermen-pluvec

Легнете по корем на пода, като краката ви са разтворени на широчината на раменете, а ръцете са изпънати пред напред. Упражнението се изпълнява с гирички, но в началото го правете без, за да можете да усвоите правилно техниката му.

Движението

Повдигнете ръцете и краката си от пода, като поддържате главата си в неутрална позиция. Започнете да движите ръцете и краката си в синхрон. Краката се движат нагоре-надолу, а ръцете се изнасят встрани до получаване на Т-образна позиция на тялото (перпендикулярно на торса), след което се връщат в начална позиция. След като свикнете с упражнението, започнете да го изпълнявате с гиричките, като дланите ви сочат към пода.

По-лесната опция

Можете да изпълнявате движението само с ръцете, като краката отново са повдигнати от пода, но стоят статично.

Вариация на упражнението

Началната позиция е същата, но движите в синхрон ръцете и краката само нагоре и надолу (без да изнасяте ръцете встрани).

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлЛеченияАлт. медицинаИзследванияНовиниКлинични пътекиЗаболявания (МКБ)ПсихологияАнкетиТестовеВидеоСпециалистиХранене при...ИнтервютаФизиологияОрганизацииИсторияНормативни актовеБотаника