Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 6 съвета за тренировки, когато сте на път

6 съвета за тренировки, когато сте на път

6 съвета за тренировки, когато сте на път - изображение

Това, че сте редовно по командировки и на път, не бива да ви кара да забравяте за вашите тренировки. Дори и да сте някъде на почивка за повече от 2-3 дни, трябва да намерите време за малко раздвижване. Нужно е само малко планиране и креативност, за да не се отклоните от пътя към вашите фитнес цели.

Вижте нашите съвети за тренировки, когато сте на път

Съвет №1: Работете за гъвкавост

Ако при пътуването не откриете фитнес зала или уличен фитнес наблизо, можете да заложите на малко тренировки за гъвкавост, които задължително се правят след всяка силова тренировка, но много малко от вас се сещат за тях. Е, точно сега е моментът, в който да заложите на статичното и активното разтягане, тъй като мускулите ви имат нужда от това, за да запазят своята разтегливост и така обхватът ви на движение няма да бъде ограничен. А и мускулите ви ще бъдат изненадани от новото предизвикателство, а това ще ги нагара да се оформят и развият по-добре.

Съвет №2: Тренировка в хотелската стая

В хотелската ви стая със сигурност има достатъчно място за тренировка. Ако не се сещате какво можете да правите, вижте нашите предложения!

Съвет №3: Заложете на тренировките на открито

Ако предпочитате кардиото, но не искате да ви притискат стените, или пък около мястото, в което сте отседнали няма фитнес зала – опознайте района и открийте местата, където можете да проведете вашата тренировка! Аз съм любител на ранното ставане сутрин и винаги, когато пътувам някъде се събуждам около 5,30 ч. и веднага излизам да тичам... когато съм на море бягам по плажа, в планините тичам по маркираните пътеки, а ако съм някой град, в най-близкия парк. Ако не намеря такъв, правя обиколки на квартала, за да го разгледам, докато все още няма толкова много тълпи от хора. Правя и силови тренировки, винаги ще се намери стрийт фитнес или най-малкото лостове за набиране, а и клоните на дърветата също вършат страхотна работа. Пейките са подходящи за кофички за трицепсите, а също и за степ ъп и лицеви опори. Единствено желанието е нещото, което ви е необходимо, местата за тренировки са навсякъде.

Съвет №4: Разходете се наоколо по старомодния начин

Когато е възможно, пропуснете метрото, автобуса или тролейбуса и използвайте краката си! Няколко кратки разходки на ден ще ви осигурят множество изгорени калории. Като допълнителен бонус, ще разучите добре града, в който се намирате. Също така, забравете за асансьорите и ескалаторите и използвайте стълбите.

Съвет №5: Наемете си велосипед

Колоезденето е чудесно кардио с ниско въздействие върху ставите. Наред с многото изгорени калории, вие ще можете да разгледате в много по-голяма степен мястото, където сте отседнали, в сравнение с пешеходната разходка.

Съвет №6: Вземете си тренировъчни уреди по време на пътуването

Не, не говорим за дъмбели и други подобни свободни тежести, а нещо подходящо за носене като размери и тежест. Например, въже за скачане, тренировъчни ластици, обръчи за пътуване (сглобяеми) и други, които лесно могат да превърнат хотелската ви стая в импровизирана фитнес зала.  

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияАлт. медицинаРецептиДиетиСоциални грижиХранене при...Новини