Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух Тае бо – домашната тренировка за всеки

Тае бо – домашната тренировка за всеки

Тае бо – домашната тренировка за всеки - изображение

Ако търсите ефективна тренировка, за която не е нужно да ходите до фитнес залата, опитайте с тае бо у дома! Тази забавна програма е много достъпна, в нея има голямо разнообразие и е подходяща за хора с различни фитнес нива. Дали това ще бъде вашата основна тренировка или ще я използвате като допълнение към силовото ви занимание, тае бото може да ви донесе много ползи.

Накратко за тае бо

Тае бо се развива в началото като система за домашна тренировка, която е развита през 90-те години на миналия век от таекуондиста Били Бланкс. Той вижда как движенията на таекуон до, в съчетани с аеробиката, водят до получаване на една забавна и предизвикателна тренировка. От този момент до днес, тае бо се превърна в една много популярна и добре позната в цял свят тренировъчна програма.

Защо тае бо работи?

Повечето движения в тае бо за доста по различни от типичните съчетания в аеробиката и са доста забавни. Именно това прави тренировката достатъчно мотивираща и всеки, който е започнал с „А“, иска да достигне до „Б“, „В“ и с времето да достигне до „Я“ в азбуката на този спорт.

Не си мислете, че тъй като това е забавна тренировка за изпълнение в домашни условия, тя е за хора, които се страхуват от спортните зали и е нещо леко и ненатоварващо. При тае бо се работи с висока интензивност и се изразходва много енергия. Сърдечният пулс се покачва много високо и това помага да си изгради чиста мускулна маса, да се стопят мазнините и да се повиши подвижността.

Отслабването с тае бо – мисията възможна

Тае бо е чудесен начин за загуба на излишни килограми. То обхваща 4 от 5-те компонента във фитнеса, чрез които се отслабва. По време на тренировката се горят много калории, а метаболизма остава ускорен за няколко часа след тренировката. Наред с това се увеличава мускулната маса, която от своя страна също държи общата обмяна на веществата висока за дълго време. С обилното потене тялото се изчиства от токсините и от вредните вещества, което допълнително дава тласък на отслабването.

За всичко това има и няколко условности:

  1. За да бъде ефективна част от режима ви за отслабване, тренировката по тае бо трябва да бъде интензивна. Дайте всичко от себе си в минутите, които сте отделили за поддържане на тялото си, за да извлечете максимума от труда си!

  2. Подобно на всяка тренировъчна програма за отслабване, само упражненията не са достатъчни. Наред с тае бо, изберете програма за здравословно хранене, като този диетичен план трябва да бъде съобразен с вашето тяло!

  3. Не само интензивността е важна, но и честотата на тренировките и тяхната продължителност. Правете три-четири тренировки седмично, по 30-60 минути!

  4. Достатъчната почивка също е важна. Позволете си по 1-2 дни в седмицата, в които да правите тренировки с ниска интензивност, като ходене или бавно каране на колело, а поне 1 ден отделяйте за пълна почивка, без тренировки!

  5. Ако сте нови в тренировките от всякакъв вид, навлизайте в тренировките с висока интензивност по-бавно, за да сведете вероятността от нараняване или претрениране!

Ако клиповете не са достатъчни, за да навлезете в света на тае бо, бих ви посъветвал да посетите няколко тренировки в зала при опитен инструктор, за да направите първите си стъпки в този спорт, а след това всичко е във вашите ръце и крака.

Още по темата:

5.0, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмЛюбопитноХранене при...НовиниЗдравни съветиСоциални грижи