Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Тренировка за изгаряне на мазнини без бягане, само за 5 минути

Тренировка за изгаряне на мазнини без бягане, само за 5 минути

Тренировка за изгаряне на мазнини без бягане, само за 5 минути - изображение

Не е изненадващо, че бягането е един от най-ефективните начини за изгаряне на мазнините. Най-голямото му предимство е, че то действа дори и когато не го правите правилно. При него се получава много добро натоварване на бедрените мускули, които трябва да координират и стабилизират краката, а също така се ангажират и коремните мускули. Британски учени са направили проучване измежду 2000 доброволци, което установява, че бягащите на пътека изгарят много повече калории от тези, които тренират на велоергометър.

За съжаление бягането не е за всеки, но това не означава, че тези хора нямат други опции за кардио занимания, с които да изгорят излишните мазнини в тялото си. Кратките, но интензивни, упражнения доказано могат да помогнат за отслабването, за повишаване на метаболизма в периодите на почивка и в същото време предпазват мускулите от разпад. Плюс това, те са лесни за изпълнение, голяма част от тях се правят само тежестта на собственото тяло или с уреди, които са лесни за набавяне и не са скъпи. Тези упражнения могат да се съчетаят в чудесна програма за трениране в домашни условия.

Всяко от движенията изисква максимално усилие от ваша страна, но никога за повече от една минута. Когато се използват тежести, винаги започвайте с най-взискателните упражнения (като скок от клек), тъй като вие ще имате най-много енергия за тяхното изпълнение. Старайте се да направите възможно най-много повторения за определеното време, като е ясно, че броката ще е по-висока при по-лесните упражнения. Можете да заложите на увеличаващите се серии, като всички те са времево обусловени, а именно правят се за 30, 45 и 60 секунди.

Следващата тренировка трае само около 5 минути, но ефектът от нея е огромен. За скептиците ще споделя, че за нея са правени редица проучвания и е научно доказано, че спомага за значително редуциране на мастните натрупвания в тялото. Упражненията се правят последователно до завършването им, като това е един кръг. За максимален ефект правете по 5 кръга. Възстановяването между кръговете е между 30 и 60 секунди, но това е опционално, ако можете да издържите без почивка между някои от кръговете, направете го!

Правете тази тренировка по два или три пъти седмично, в дните за кардио или след силова тренировка! Когато имате повече време за тренировка, опитайте колко кръга можете да направите за 20 минути!

Ето и упражненията:

ВидеоУпражнение

Повторения /

Време

Скок от клек10 повторения
Бърпи30 секунди
Люлка с пудовка20 секунди
Скачане на въже45 секунди
Кънкьор30 повторения
Алпинист60 секунди


Още по темата:

5.0, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортХранене при...Здравни съветиСнимкиЛюбопитноНовиниДиетиТестовеЛайфстайл