Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми За релеф Тренировка за корем без упражнения за корем

Тренировка за корем без упражнения за корем

Тренировка за корем без упражнения за корем - изображение

Някои мислят, че изпълнението на хиляди коремни преси ще им донесе релефна коремна стена. Както обаче можете да забележите, не само културистите могат да се похвалят с красиви плочки, с такива разполагат щангистите, спринтьорите, гимнастиците и като цяло повечето от елитните спортисти, а коремните преси са само една минимална част от упражненията, които те използват.

Ако тренирате усърдно, спазвате подходящата диета, а резултатите липсват, то проблемът може да се окаже в това, че използвате твърде много изолиращи упражнения или разчитате прекалено много на машините. Ако тялото ви винаги е добре подкрепяно и правите едни и същи упражнения, то най-вероятно на коремната ви мускулатура не се налага да изпълнява основната си функция, а именно да стабилизира тялото. Един от най-добрите начини за промяна на това статукво е използването на класическите силови движения, като мъртва тяга, клякания, преси над глава и гребанията от наклон. Коремната стена ще се ангажира с всички тези повдигания, за да предпази гръбначния стълб от изкривяване, така че вие ще тренирате за корема, докато тренирате всъщност други мускулни групи.

За още по-релефен корем, изпълнете упражненията с използването на една ръка или на един крак, за да накарате мускулите наистина да се „запалят“.

Тренировка за корем без упражнения за корем

Алтернативните серии от близки по своята същност упражнения са отбелязани с А и Б:

1* Клек – 5 серии х 5 повторения

2А* Раменни преси с гира с една ръка – 4 серии х 8-10 повторения

2Б* Гребане с дъмбел с 1 ръка на пейка – 4 серии х 8-10 повторения

3* Мъртва тяга на един крак – 4 серии х 8-10 повторения

4* Носене на диск от щанга над глава с изпънати ръце – серии до отказ х 60 секунди ходене на серия, а в почивката между сериите не сваляйте диска.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиВидеоЛайфстайлДиетиАлт. медицинаПсихологияЛеченияАнкетиТестовеСпециалистиХранене при...Новини