Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тонус и бодър дух Тренировка с кръгъл ластик за разтягане

Тренировка с кръгъл ластик за разтягане

Тренировка с кръгъл ластик за разтягане - изображение

Кръглият ластик за разтягане е подобен на ластичната лента, с тази разлика, че той е непрекъснат кръг и има вместо ръкохватки текстилни гривни, за удобно захващане на краката и улесняване на тренировката. Както всички упражнения с ластични ленти и тези с кръглия ластик предлагат много добра алтернатива на движенията с машини и свободни тежести. Предимствата му са добрата ефективност на тренировките с него, лесната преносимост, ниската цена и опростеното използване. Кръглият ластик за разтягане е предназначен предимно за долната част на тялото, но също така може да се адаптира и към някой от упражненията за горна част.

Бедрено сгъване

Това упражнение се използва предимно за задната част на бедрата. Сложете ластика около глезените си. Застанете зад стол, до маса или срещу стената и се подпрете за баланс. Дръжте единият си крак изправен, а другият бавно започнете да свивате в коляното до достигането му под ъгъл от 90 градуса. Усещайки напрежението в бедрото, задръжте за секунда, след което бавно върнете в начална позиция. Направете по 3 серии за всеки крак с по 15-20 повторения.

Кикбек

Упражнението е подходящо за мускулите на седалището и на бедрата. Сложете ластикът около глезените си и застанете така, както при бедрените сгъвания. Свийте крака си, това е началната ви позиция. След това започнете да го изхвърляте назад, докато кракът се изправи и почувствате напрежение в глутеалното и подколянното сухожилия. След това бавно върнете в изходна позиция и повторете. Серии – 3, повторения – 12-15.

Бедрена абдукция

Това упражнение работи за абдукторите, външните мускули на бедрата. Поставете ластика на глезените си, застанете в изправена позиция, с крака разположени на широчината на раменете. Направете серия от бавни стъпки настрани, като разтваряте широко краката си. Водещият крак трябва да е стъпил, когато приближавате към него задния крак. Стъпките трябва да се правят бавно, за да се усети напрежението.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиСнимкиНовиниХранене при...ЛюбопитноЛайфстайл