Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тренировъчна програма на звездите Тренировъчна програма на Алесандра Амброзио

Тренировъчна програма на Алесандра Амброзио

Тренировъчна програма на Алесандра Амброзио - изображение

Ангелът на Виктория Сикрет, Алесандра Амброзио несъмнено притежава едно от най-сексапилните тела в света. Тя често се появява в модни ревюта за бельо и украсява кориците на модните списания. Но това не винаги е било така, а историята на успеха започва преди 11 години. Тогава бразилският топ модел се запознава с треньорът Леандро Карвальо, който днес е популярен с идеята си за „бразилското дупе“. Тогава тя му заявява, че иска дългите и крака да изглеждат по-тънки и дупето ? да бъде много по-стегнато. Тогава Леандро „прегръща“ желанието ?, след което следва здрава работа и резултатите не закъсняват. Те са много по-добри дори и от най-смелите им мечти, с което се ражда и „бразилското дупе“, което прави Карвальо известен и кара много от моделите по света да се доверяват на неговите методи на тренировка.

Основно, седалищните мускули са три вида – глутеус максимус, глутеус минимус и глутеус медиус. Треньорът подлага Але на натоварване само на тези три мускула, без да се получава натрупване на мускулна маса в бедрата. Въпреки, че се изискват големи усилия, те със сигурност си струват (справка – погледнете как изглежда Амброзио!!!).

В следващото видео ще видите упражненията за бразилско дупе на Алесандра, обърнете внимание как тя поддържа краката си под формата на диамант докато извършва движенията, тъй като по този начин се подобрява формата на седалищните мускули.

Еластична лента – работата с еластична лента осигурява изключителен тонус на мускулите. Поставянето ? около ходилата на краката и размахвайки ръце във въздуха, Алесандра Амброзио движи по този начин цялото си тяло, включително и дупето. Тя изпълнява една динамична смесица от бразилски танци и кардио.

Капоейра – това е бойно изкуство, в което се съчетава отново музика и танц и помага изключително много за извайването на фигурата на единият от ангелите на Виктория Сикретс. Според Карвальо, капоейрата помага за подобряване на плътността на дупето и за по-закръглената му форма.

Едно от упражненията от капоейра, което Алесандра прави е от полуклек, при което единият крак се изнася назад, прибира се отново до полуклек, след което се изнася другия. За подкрепа на тялото и запазване на баланса се докосва земята с ръка. Започва се с бавно темпо и постепенно се увеличава.

Алесандра Амброзио прави и много упражнения от пода с тежести на глезените и китките, като някой от тях са следните:

Упражнение І. Застава се на лакти и колене, като единият крак се изпъва назад и с него започват да се описват дъги с докосване на пода пред и зад оставеният на пода крак. Поддържайте гърба си изправен и след изпълнението на 20-25 дъги, сменете краката и отново повторетете.

Упражнение ІІ. Легнете на пода странично с изпънати крака, повдигнете долният на няколко сантиметра от пода и го задръжте така, а горният започнете да повдигате и сваляте. Повторете така 20 пъти, след което легнете на другата страна и отново изпълнете същото упражнение. Това е едно чудесно движение за бедрата и за баланс на тялото.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлНовиниСоциални грижиСнимкиЛюбопитноИсторияНормативни актовеЗдравни съветиХранене при...