Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тренировъчна програма на звездите Тренировъчна програма на Меган Фокс

Тренировъчна програма на Меган Фокс

Тренировъчна програма на Меган Фокс - изображение

Меган Фокс е на големия екран и на модната сцена още от 13-годишна, но участието и в „Трансформърс“ през 2007 година и откри пътя към върха. Именно в този филм тя показа колко гореща може да бъде, като според специалистите, Меган измества икона като Анджелина Джоли от челното място на най-сексапилните жени в света. Но тялото на актрисата и модел не е само плод на генетиката, а е поддържано с помощта на специална тренировъчна програма. Именно тази програма е обект на днешния ни материал.

Тренировката е доста проста, но не е за хора със слаби сърца. Е, все пак щом Меган Фокс успява да се справи с нея, при положение че самата тя заявява, че е доста мързелива и дори самото придвижване до фитнеса е прекалено много за нея и затова на личния треньор се налага да ходи до дома .

Самата тренировка е интервална + кардио с ниска интензивност, включваща много работа за областта на талията.

Обикновено се правят по три или четири основни упражнения, като много често се набляга на повдигане на краката от вис, повдигане на краката от лег (обратни коремни преси), обикновени коремни преси и разбира се – китайска почивка (планк).

Тренировъчната програма на Меган Фокс

Цялата схема е базирана на времето за изпълнение, като идеята е да се напарвят възможно най-много повторения за 30 секунди. Периодът за почивка между отделните упражнения трябва да се сведе до минимум, а най-добре е поемането на въздух да става по време на преминаването от едно движение в друго.

Фаза първа: Работа за талията

  • Коремни преси – 30 секунди

  • Хиперекстензии за гръб – 30 секунди

  • Повдигане на краката от вис – 30 секунди

  • Повдигане едновременно на краката и ръцете от лицев лег на пода (Супермен) – 30 секунди

  • Странични коремни преси – по 30 секунди за лявата и дясната част

  • Китайска почивка – 30 секунди

  • Повдигане на краката от лег – 30 секунди

  • Страничен мост – по 30 секунди за лява и дясна част

Виждате тук 10 различни упражнения, които са предназначени за тренировка на цялата коремна област. Меган Фокс използва по 3-4 от тях във всяко свое занимание, като прави по 3 кръга, почивайки по 90 секунди между всеки от тях. Целта е, с всяка изминала седмица тя да успява да подобри броя на повторенията за определеното време. Всички постижения се записват и се прави сравнение.

megan-fox

Фаза втора: Кардио

Втората част от тренировката на Меган Фокс е кардио, като тя предпочита велоергометъра. Тя редува бързо и бавно темпо, като така тялото започва много бързо да изгаря калории. Получава се ефект, все едно е хвърлена газова бутилка в огъня, като по тази начин мазнините се топят много бързо.

Започва се с въртене за 2 минути, като трудността трябва да бъде на най-ниската степен. След това се увеличава трудността до близка на максималната и се прави спринт за 60 секунди. Това повишава пулса до над 100 удара в минута, а след изтичането на времето, трудността се настройва отново на най-лекото ниво и се върти 2 минути, за да се възстанови силата. Финалния етап включва увеличаване на трудността до максималната и се прави спринт за 30 секунди, след което отново връща до минималното съпротивление и с ниско темпо се върти 30 минути.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлНовиниСоциални грижиСнимкиЛюбопитноИсторияНормативни актовеЗдравни съветиХранене при...