Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми За мускулна маса Тренировъчна програма Стронгмен

Тренировъчна програма Стронгмен

Тренировъчна програма Стронгмен - изображение

Тренировъчната програма Стронгмен за цялото тяло е изключително ползотворна, дори и ако не можете да преобръщате 350-килограмови гуми или да дърпате 6-тонен камион, както се прави в състезанията за Най-силен мъж. Още повече, че едва ли ще намерите такова тренировъчно оборудване във фитнес залите. Ето защо ще ви покажа начин, по който ще се доближите до тренировките на силовите атлети, само с наличните тежести във всеки един нормален фитнес.

Движение от Стронгмен: Избутване на тежка шейна

Шейната се товари с тежести (обикновено дискове от щанга) и трябва да се избута на около 14 метра, след което се обръща и се връща до първоначалната точка.

Еквивалент във фитнеса: Спринт на изключена бягаща пътека

Настройте лентата на бягащата пътека под наклон от 7-10 градуса и не я включвайте на автоматичен режим, а я задвижвайте единствено със силата на краката си. Поставете ръцете си в предната част на ръкохватките и се опитайте да тичате възможно най-бързо за 30 секунди.

Движение от Стронгмен: Дърпане на въже

Дебело 5 сантиметра въже с дължина 15 метра се прикрепя към натоварена шейна. Застанете в позиция както за състезание по дърпане на въже и изтеглете шейната възможно най-бързо към себе си.

Алтернатива във фитнеса: Гребане на долен скрипец

Натоварете машината с достатъчно тежест и започнете да гребете без прекъсване за 30 секунди. Можете да закачите въже към кабела, за да се приближите максималко до упражнението в Стронгмен.

Движение от Стронгмен: Носене чувал с пясък

Тежък чувал с пясък се вдига с две ръце и се притиска към гърдите. Силовият атлет трябва да ходи с него в продължение на 30 секунди.

Алтернатива във фитнеса: Носене на тежък дъмбел

Хванете дъмбелът с две ръце, като го подпрете към гърдите си вертикално. Ходете с него 30 секунди.

Движение от Стронгмен: Подаване на медицинска топка с въртене

Партньорите застават рамо срещу рамо странично един срещу друг на около 4,5 метра. Хвърлящият топката завърта тялото си в срещуположната на партньора му страна, след което завъртайки се я подава. Партньорът му я поема топката със завъртане на тялото в противоположна на движението посока, след което я хвърля обратно.

Алтернатива във фитнеса: Хвърляне на медицинска топка към стената

Застанете перпендикулярно на стената, на около 2,5-3 метра и започнете да удряте топката в нея, като след рикошета хващайте топка и завъртайте тялото си, за да поемете инерцията ѝ, след което я хвърляйте обратно чрез завъртане на тялото.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлНовиниСоциални грижиСнимкиЛюбопитноИсторияНормативни актовеЗдравни съветиХранене при...