Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Упражнения за стягане на гърдите

Упражнения за стягане на гърдите

Упражнения за стягане на гърдите - изображение

Упражнение за стягане на гърдите №1

Вземете по една гира до 2 килограма във всяка ръка, след което вдигнете ръцете си встрани на тялото на нивото на гърдите, като дланите сочат нагоре. Това е началната ви позиция. Бавно отведете ръцете си пред тялото ви, като нивото им продължава да е на височината на гърдите. След обърнете дланите една срещу друга, притеснете дъмбелите един към друг и задръжте така за една секунда. След това бавно върнете в начална позиция. Повтаряйте движенията до отказ, но внимавайте да не се преуморите, особено в първите тренировъчни дни.

Упражнение за стягане на гърдите №2

Седнете на стол без облегалка, поддържайте гърба си изправен. Отведете лактите си зад гърба, като се стараете те да бъдат възможно най-близо един до друг. Това е началната ви позиция. След това бавно изнесете лактите встрани на тялото, усетете разтягането в раменете, след което върнете в начална позиция. Повторете движенията 18-20 пъти.

Упражнение за стягане на гърдите №3

Изпънете ръцете си напред и долепете дланите си една към друга, като лактите са встрани. Правете епизодични, резки и силни притискания на дланите като задържате така по 3-5 секунди преди да отпуснете. Това упражнение ще ви помогне бързо и ефективно да стегнете гърдите си.

Упражнение за стягане на гърдите №4

Застанете на 2 крачки от стена, като сте обърнати с лице към нея. Упражнението се състои от „падане“ срещу стената, като с ръце се оттласквате от нея. Повторете 50 пъти.

Упражнение за стягане на гърдите №5

Най-популярното от всички упражнения за гърди – лицевите опори. Правете различните разновидности на това упражнение.

Не забравяйте, че това което правите, го правите за вас самите, така че се заредете с воля и упоритост.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСпортЗдравни съветиАлт. медицинаЛайфстайлСнимкиПсихологияЛеченияАнкетиВидеоТестовеБотаникаСпециалисти