Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 3 начина за по-бързо възстановяване след тренировка

3 начина за по-бързо възстановяване след тренировка

3 начина за по-бързо възстановяване след тренировка - изображение

Без съмнение, търкалянето на фоумролер е чудесен начин за възстановяването след тренировка. Раздвижването на мускулите помага за по-леко и безболезнено отпускане на сухожилията (разбиване на възлите на съединителната тъкан), както за повишаване на притока на кръв. Но използването на фоумролер не е единственият вариант, а е просто един многото. Има и други уреди, които могат да помогнат за повишаване на подвижността и за ускоряване на възстановяването. Ето три от опциите, за които съм убеден, че не сте се сещали:

Щанга

Използвайте я за отпускане на прасците и ахилесовите сухожилия, особено след дълго бягане или при баскетболна тренировка. Поставете лоста в долната част на краката и търкаляйте нагоре и надолу, за да се получи добър масаж, който да разбие получените възли.

Еластична лента

Закрепете кръгла, дебела ластична лента към стабилна основа, вкарайте крака си и вдигнете лентата над глезена. Направете няколко малки крачки настрани, няколко напред, няколко назад, така че да усещате напрежението на еластичната лента. Между всяка една крачка повдигайте коляното на работещият крак. След това сменете краката и повторете. Терапевтите наричат това упражнение „мускулно разсейване“, като с него се получава и по-добра подвижност на глезените.

Топка за тенис, голф, софтбол

Резултатът от използването им е подобряване на подвижността на бедрата и на горната част на тялото. Седнете върху топката и започнете да се движите върху нея, за да раздвижите седалищните си мускули, които се натоварват изключително много при продължително седене. След приключване, поставете гърдите, а след това и гърба и отново си направете масаж.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаЗдравни съветиНовиниСнимкиХранене при...