Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Аренс преси – упражнението за железни рамене

Аренс преси – упражнението за железни рамене

Аренс преси – упражнението за железни рамене - изображение

През 50-те и 60-те години на ХХ век се е считало, че Чък Аренс е човекът с най-широките плещи в света. Едно бързо търсене в Google разкрива, че Аренс наистина е бил огромен мъж, с почти 150-сантиметрова гръдна обиколка и страховити рамене. За него всъщност се носят повече легенди, вместо да има реални резултати, постигнати по време на състезания. Освен страничните повдигания на огромни дъмбели (а често и жени) и раменните преси, гигантът използва и едно емблематично за него упражнение, което в последствие е наречено Аренс преса.

Движението е вариация на раменните преси, но вместо нагоре, ръцете се вдигат диагонално, като се получава нещо като V-образна форма.

Ако някой каже, че Аренс е бил гений, щом се е сетил за това, веднага ще го опровергая. При него се получава не гениалност, а по-скоро необходимостта е била майка на изобретението – просто Чък е тренирал с много големи гири, които на всичко отгоре са били и с доста дълги лостове, което не му е позволявало да ги вдига вертикално нагоре. Затова той прави движението диагонално и така се получава значително по-силно натоварване на страничната част на раменете, без този ефект умишлено да бъде търсен.

Начин на изпълнение на Аренс пресите

arens-presa

  • Вземете два дъмбела и ги вдигнете до нивото на раменете ви, държейки ги с пруниран хват (надхват);

  • Вдигнете тежестите нагоре и странично, като в крайната фаза ръцете ви са заключени под ъгъл между 15 и 30 градуса;

  • Бавно спуснете гирите в начална позиция!

Заключителни мисли

Ключът към максимизирането на мускулната маса е синергичното смесване на най-ефективните методи от миналото и от настоящето.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиАнкетиВидеоСнимкиЛюбопитноАлт. медицинаЛайфстайлПсихологияЛеченияТестовеСпециалистиНовиниСпорт и туризъмХранене при...ОбразованиеОрганизацииПроизводители