Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Отслабване Високоинтензивна силова тренировка за ускоряване на метаболизма

Високоинтензивна силова тренировка за ускоряване на метаболизма

Високоинтензивна силова тренировка за ускоряване на метаболизма - изображение

Лятното настроение започва да ви обзема и със сигурност в главата ви изникват въпроси, а именно как за кратко време да отслабнете и да оформите тялото си. А може би вече тренирате и спазвате хранителен режим и търсите начин за допълнително увеличаване на интензивността? Тогава ще харесате днешната ни тренировка, защото тя ще натовари цялото ви тяло и без да губите много време, вие ще постигнете високи резултати, ускорявайки метаболизма си няколко пъти.

Тренировката се състои предимно от многоставни упражнения, които засягат няколко мускулни групи едновременно и водят до висок разход на калории. Всичко е фокусирано върху ефективността, почивките между интервалите са кратки, така ще се наложи да използвате по-леки тежести, за да можете да издържите, а по този начин намалявате риска от контузии.

Няколко съвета:

  • От съществено значение е да контролирате времето за почивката. Използвайте таймер или приложение за интервални тренировки!

  • Правете тренировката по 2-3 пъти седмично, ако това е единственото ви силово натоварване! Добавете и няколко кардио сесии в останалите дни от седмицата!

  • Когато ставате по-силни, започнете да използвате по-големи тежести, за да сте сигурни, че ще продължите да подобрявате тялото си и няма да изпаднете в застой!

Високоинтензивна силова тренировка за ускоряване на метаболизма

Упражнение

Серии

Повторения

Почивка между сериите

Клек с щанга

5

15

30 секунди

Лицеви опори

5

10-15

30 секунди

Мъртва тяга

5

15

30 секунди

Раменни преси с гири от стоеж

5

15

30 секунди

Клек с щанга

3

15

30 секунди

Раменни преси с гири от стоеж

3

15

30 секунди

Гребане с щанга с длани обърнати напред

3

15

30 секунди

Вдигане на щанга от лежанка с тесен хват

3

15

30 секунди

Коремни преси само с повдигане на раменете от пода и стягане на коремната мускулатура

3

30

30 секунди

Класически коремни преси

3

15

30 секунди

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноСнимкиНовиниЛайфстайлДиетиАлт. медицинаФизиологияИзследванияКлинични пътекиСпециалистиБотаникаЗаведенияЛечения