Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Спортна подготовка Високоинтензивна тренировка за перфектна кондиция

Високоинтензивна тренировка за перфектна кондиция

Високоинтензивна тренировка за перфектна кондиция - изображение

Когато става дума за бойни спортове, преди години треньорите много залагаха на така наречените „пътни тренировки“, изразяващи се в бягане... много километри, всеки ден.

Днес все повече атлети и бойци залагат на метаболитните тренировки или по-познати като високоинтензивни тренировки или НІІТ. Тези тренировки съчетават кратки като време, но много интензивни движения, с по-бавни и служещи за почивка упражнения, за по-дълго време. НІІТ позволява на трениращите да повишат своята издръжливост за много кратко време, без да поставят под риск ставите в долната част на телата си.

В сравнение с кроса или тичането на пътечката във фитнеса, високоинтензивните тренировки подобряват мускулната и сърдечносъдовите системи по начин, който е най-типичен за състезателите от бойните спортове, а също така се изграждат мускули, докато се горят мазнини.

Вижте кои са най-често използваните метаболитни упражнения и ги включете в своята тренировъчна програма! Обещавам ви, че ще харесате резултатите.

Интервално бягане по стълби

Кога: След тренировките за горна част на тялото, или в отделен ден, по два пъти седмично.

Как: Блоковете в градовете са перфектни за тази тренировка. Спринтирайте нагоре по стълбите, а след като достигнете до най-горния етаж, слезте бавно, ходейки надолу. Повторете 10-15 пъти!

Интервални спринтове

Кога: Идентично на бягането по стълби.

Как: Тичайте от 30 до 100 метра, при скорост 80-90% от максималната ви. Повторете от 8 до 10 пъти, два пъти седмично.

Тренировка на тежка боксова круша

Кога: След всяка тренировка или в отделен ден, по два пъти седмично.

Как: Движете се около тежката боксова круша и й отправяйте прави удари, крошета, ъперкъти, удари с крака и колене в продължение на 1-3 минути! Направете по 5 такива рунда, като почивате по 1 минута между тях! Тази тренировка се прави по 3 пъти в седмицата.

Бутане на диск от щанга по пода

Кога: След всяка тренировка, или в отделен ден, два пъти седмично.

Как: Увийте в хавлия 20-килограмов диск от щанга и го поставете на пода! Сложете ръце върху него и започнете да го бутате спринтирайки 20-30 метра! След това го с бутайте с ходене изминавайки 80-100 метра! Повторете 8-10 пъти!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиИсторияЛайфстайлНормативни актове