Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Дръжте врата си изправен при силови упражнения

Дръжте врата си изправен при силови упражнения

Дръжте врата си изправен при силови упражнения - изображение

Трениращите обикновено са склонни да се заглеждат в огледалата на фитнес залите, докато вдигат тежести. Няма съмнение, че това е важно, тъй като по този начин се спомага за изпълнението на упражненията с правилна форма. Въртенето на главата обаче не е препоръчително, тъй като това може да се окаже изключително опасно за врата. Нека ви споделя един пример. Когато правите странични повдигания на дъмбели за раменете, вие несъзнателно може да погледнете към раменете си, за да видите как работят мускулите. Без да осъзнавате, вие можете да напрегнете вашият врат или горната част на гърба. Друг пример, който бих могъл да ви приведа е гледането напред, когато се изпълняват лицеви опори. Някои си мислят, че това е правилният начин, но всъщност само напрягате вратните мускули и отнемате от натоварването на гърдите, които всъщност са целта на това упражнение. При напрягането на врата, когато не той е тренираната мускулна група, има сериозен риск от травми и разтежения, които биха ви извадили за дълго от тренировките.

Поради изброените по-горе причини, поддържайте врата си в една линия с гърба и ако е необходимо да спазвате правилната форма на упражнението, помолете приятел или инструктор да ви наблюдава и той да прави корекциите.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЛеченияЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСнимкиРецептиХранене при...Алт. медицинаАнкетиТестовеВидеоСпециалисти