Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Забравете за разговорите във фитнеса, за да имате ефективни резултати

Забравете за разговорите във фитнеса, за да имате ефективни резултати

Забравете за разговорите във фитнеса, за да имате ефективни резултати - изображение

Наистина ли искате да прекарвате часове във фитнеса, за да постигнете резултати? В днешния натоварен график, най-добре е да се тренира умно и ефективно, за да можете за кратко време да постигнете максималното, без да губите излишни часове в залата. Всичко е до концентрацията, без излишни дейности.

Макар, че разговорите с приятели са чудесно занимание, особено тези за вашите тренировъчни цели, фитнес залата не е мястото, където да ги провеждате. Времето за тях е преди да започнете или след като приключите с тренировката.

Разговорите по телефона на висок тон са още по-неподходящи за провеждане в залата, тъй като разконцентрират останалите трениращи. Писането на съобщения или чатовете също не са подходящо занимание. Все пак вие сте в залата за тренировка и за нищо друго. По време на почивките между тежките серии опитайте да правите някакви леки упражнения или стречинг, така няма да изгубите напомпването на мускулите. Дори да се наложи да напишете нещо, не сядайте на някой от уредите, тъй като може да пречите на човек, който иска да ги използва.

Ето и няколко идеи как да не си губите времето във фитнес залата, а да го използвате по възможно най-ефективния начин:

  1. Настройте си таймери за всяко 1 действие във фитнеса! Тук се включва времето за изпълнение на сериите, почивките и дори калкулирайте и време за отиване от единия уред до другия! Ако това ви изглежда прекалено ангажиращо, задайте си време за изпълнение на цялата тренировка, например 40 минути и така ще бъдете много по-концентрирани върху самото изпълнение на упражненията, за да можете да се вместите в това време.

  2. Използвайте МР3 плейър или слушайте музиката в залата, вместо да си пускате такава през телефона! Тук отново идеята е да не се разсейвате, заредете любимия си плейлист още в началото на тренировката и се съсредоточете върху изпълнението на упражненията! Телефонът ви не е добър вариант за пускане на музика, защото всеки звук за получено съобщение ще ви отнеме от вниманието. Най-добре е дори да го оставите на рецепцията във фитнеса или в шкафчето в съблекалнята.

  3. Не стойте постоянно пред огледалото! Оглеждането на напомпаните ви мускули в огледалото няма да направи тренировката ви по-ефективна. Може да хвърляте по един поглед докато преминавате от уред на уред, за да се мотивирате още повече, но без да се спирате и да позирате, това е излишно бавене, в което време можете да направите още 1 серия.

  4. Имайте план! Всяко влизане в залата трябва да бъде планирано до минута, не трябва всеки път да опознавате оборудването и да се питате какви упражнения можете да правите в настоящата тренировка. Това опознаване се прави в първите дни, когато сте започнали да посещавате залата. След това вие си правите програма според наличните уреди и започвате да я следвате, като всяка тренировка трябва да бъде по-добра от предходната, за да получите все по-добри резултати.

  5. Дайте всичко от себе си! Вложете цялата си сила и бързина! Когато работите интензивно, ще промените изцяло тренировката си и ще се наложи без да се усетите да бъдете концентрирани на 100%.

Запомнете, залата може и да изглежда като добро място за социални връзки за вас, но за повече от останалите хора в нея, тук е мястото за действителна и здрава работа по усъвършенстване на тялото и духа. Проявете разбиране към това, докато се наслаждавате на ефективната си тренировка!

По статията работи: Костадин Йочев

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиРецептиПсихологияЛюбопитноДиетиХранене при...НовиниСоциални грижи