Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Извиване в кръста за косите коремни мускули

Извиване в кръста за косите коремни мускули

Извиване в кръста за косите коремни мускули - изображение

Извиването в кръста е едно от най-непопулярните упражнения за корем, което лично за мен е напълно необяснимо, тъй като това е едно от добрите движения за косите коремни мускули. Представлява завъртане на тялото последователно наляво и надясно, като може да се изпълнява с тежест или без, като от това зависи натоварването на мускулатурата. Виждал съм някой да правят това упражнение от изправено положение или седнали, но така ефектът от него е минимален и засяга единствено косите мускули и то по-скоро като загрявка. По-удачният вариант за изпълнение на извивките са на наклонена лежанка, тъй като така се получава по-голяма комплексност и освен косите се засягат и правите мускули на корема. Причината за включването на правите мускули е, че на наклонена лежанка тялото стои повдигнато от кръста нагоре и това носи напрежението.

Изпълнението без тежест е приложимо предимно по време на загряването на мускулите. След това е добре да вземете диск от щанга, с подходящата за вас тежест.

Стъпки за изпълнение на упражнението

  • Заемете позиция на наклонената лежанка, като отлепите гърба си и торса ви застане под ъгъл от около 45 градуса спрямо нея. Дискът дръжте с двете ръце, като го поставите близо до гърдите.

  • Започнете да правите завъртания около оста си, първо на едната, а после и на другата страна, като трябва да усещате разтякането на мускулите си.

  • Не правете много резки движения, защото натоварвате кръста си по този начин.

Серии и повторения

Коремът може да се тренира всеки ден, въпреки че някой предпочитат да работят за него не повече от два пъти седмично. Независимо от този факт, включвайте извивките на тялото във всяка тренировка. Сериите са 3 или 4, като се правят между 30 и 50 с минута, минута и половина почивка между сериите.

Още по темата:

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиВидеоЛайфстайлЛеченияДиетиАлт. медицинаПсихологияАнкетиТестовеСпециалистиХранене при...ИнтервютаНовиниФизиологияИзследванияКлинични пътекиОрганизацииНормативни актовеИсторияБотаника