Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Как да се справите с целулита???

Как да се справите с целулита???

Как да се справите с целулита??? - изображение

Целулитът често е наричан „проклятието на жените“, тъй като много от тях страдат от досадните трапчинки по бедрата и дупето. По-страшното е, че за борбата с портокаловата кожа се хвърлят много време и средства за неефикасни кремове, гелове и всякакви видове „лечения“. Мнозина не знаят какво всъщност представлява целулита и кое го причинява, което помага на „лечителите“ и на търговците на „вълшебните продукти“.

Факт е, че няма разлика в състава на мастните натрупвания на целулита и обикновената мастна тъкан, като той се явява един вид неравномерно натрупанване на подкожни мазнини. Това означава, всички средства за „стопяване“ на целулита са просто измама, целяща вашето ограбване. Образуването на целулит е свързано с много фактори, като най-важните са липсата на физическа активност, неправилното хранене и хормонални проблеми.

Първото нещо, което е добре да запомните е, че лечението на целулит не е свързано с повърхностния слой на кожата и няма нищо общо с нея, а всичко зависи от подкожната тъкан (съединителната тъкан). Не забравяйте също така, че премахването на целулита няма да се случи при загубата на тегло. Със сигурност сте виждали, че дори и много слаби момичета страдат от този проблем. Просто килограмите не са критерий... Заседналият и активният начин на живот обаче са.

Ще се зарадвате да чуете, че мускулната хипотрофия свързана с липсата на физическа активност може да бъде преодоляна (разбира се, нещата се случват с много труд и време), а заедно с нея и досадната портокалова кожа... и то завинаги. Няма значение колко тежите и на колко години сте, следващите съвети ще ви помогнат по естествен начин, без фалшиви хапчета и лосиони.

4 неща, които трябва да се знаят за справянето с целулита

1. Отърваването от целулита с кремове, балсами или лосиони е слабоефективно, тъй като те не могат да проникнат в голяма дълбочина! Използвайте ги като помощно козметично средство, но не и като основно средство за борба с целулита. Има стотици антицелулитни продукти на пазара, но самостоятелно те не могат да премахнат целулита. Вдлъбнатините по кожата, причинени от целулита не са нищо друго, а повърхностен резултат на проблем, който е скрит под повърхността на кожата, следователно кремове няма как да се ефективни.

2. Медицинските СПА процедури са по-добър вариант, заради качествената козметика, но те също не дават моментални резултати. Проблемът с тях е, че са значително по-скъпи, а е нужно да се направят много на брой процедури. Естествено, ако не бъдат съчетани с правилно хранене и спорт, те също могат да ви разочароват.

3. Генетичният фактор като причина за целулит често е оправдание за жените, с което се примиряват с външния си вид. Вярата в тази лъжа, която е доста широко разпространена, просто води до отчаяние и отказ от приемане на решителни мерки.

4. Няма значение на колко години сте, вие можете да се погрижите за външния си вид и да се отървете от целулита. Това е така, защото премахването на целулита в голяма степен е въпрос на достатъчно физическа активност, правилно хранене и по-здравословен начин на живот. Това, с което може  да започнете веднага, са няколко прости упражнения, които са насочени към специфични мускули в засегнатите от целулит зони. Можете да изпълнявате тези упражнения и у дома, те не са прекалено натоварващи и могат да се изпълняват от всички, без значение от физическата подготовка.

Специфична програма за борба с целулита

Тази програма включва четири на брой упражнения, които както споменах не са трудни. Целта тук не е да се превърнете в спортисти, а просто да получите красивото тяло, което заслужавате. Ето и самите упражнения:

Упражнение 1 - Напад с кик

Напад с кик

Застанете в изправено положение, направете напад напред, след което се наведете, поставете ръце на земята и свалете коляното на водещият ви крак в близост до ръцете. В същото време тласнете назад и нагоре задния крак, възможно най-високо. По обратният ред се върнете до изходна горна позиция. Правете по 3-4 серии с по 20 повторения.

Упражнение 2 - Повдигане на бедрата

Повдигане на бедрата

Легнете на земята по корем и свийте коленете си под ъгъл от 90 градуса. С тласкащи движения започнете да повдигате бедрата си от пода, като се стараете да вдигате коленете си възможно най-високо. Направете 2 серии по 12-15 повторения.

Упражнение 3 - Бедрени избутвания

Бедрени избутвания

Клекнете, облегнете се назад и поставете ръце на пода. Вдигнете десният си крак и го сгънете към гърдите си. След това го изпънете напред и върнете отново към гърдите. Всички движения трябва да се правят в умерено темпо. Изпълнете по 3 серии с всеки крак, с по 20-25 повторения.

Упражнение 4 - Крис-крос

Крис-крос

Застанете в същата позиция като в предното упражнение, но този път движението на краката е следното – първо кръстосвате десния крак върху левия, след което го изнасяте надясно и надолу, като се стремите да го спрете, преди ходилото да е докоснало пода и отново връщате към кръстосано положение. Повторете по 15 пъти с всеки крак, в 3 серии.

Изпълнявайте горепосочените упражнения по 3 пъти седмично и сами ще се убедите в резултатите. Просто е нужна воля и амбиция за справянето с целулита.

Ако тези упражнения са ви трудни, в началото може да започнете с по-лесен комплекс от упражнения:

Упражнения за извайване на краката и борба с целулита - част 1

Упражнения за извайване на краката и борба с целулита - част 2

Още по темата:

4.5, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлНовиниСоциални грижиСнимкиЛюбопитноИсторияНормативни актовеЗдравни съветиХранене при...ДиетиЗдравни проблемиАлт. медицинаБотаникаПсихологияАнкетиЛеченияТестовеВидеоСпециалисти