Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Петте най-необичайни тренировъчни съвета, които наистина действат

Петте най-необичайни тренировъчни съвета, които наистина действат

Петте най-необичайни тренировъчни съвета, които наистина действат - изображение

Съществуват множество фитнес трикове, които могат да ви помогнат по-бързо, лесно и ефективно да постигнете желаните от вас резултати. Изненадващо е, че колкото и странни да ви се струват, те наистина действат. Разберете в следващият материал, кои са най-добрите 5 от тях:

Поддържайте ръцете си студени!

Минавало ли ви е през ума да използвате бутилки с лед по време на тренировката, с които да си охлаждате ръцете? Сигурен съм, че отговорът ви е „Не“. Последните резултати от изследванията обаче показват, че когато страдате от наднормено тегло, ако по време на тренировките, във времето на почивка между упражненията се държи бутилка с лед, то вие ще можете значително по-дълго време да продължите да сте в кондиция и ще изпълнявате самите движения много по-чисто и в повече серии.

Всичко това се дължи на факта, че вътрешната телесна температура се повишава много по-бавно и мускулите се напомпват с кръв по-плавно, което им позволява да работят с пиковата си сила за по-дълго време.

Събуйте обувките си!

Това е една от най-странните фитнес тенденции в последно време. Да се тренира на бос крак е предмет на доста разгорещени спорове, но привържениците на този метод твърдят, че така се постигат по-добри резултати и е по-здравословно. Най-полезно е да се тича без обувки по време на тренировка, като така състезателите в лекоатлетическите дисциплини понижавали риска от травма почти с 2/3.

Освен за намаляване на контузиите, тичането без обувки спомага и за подобряване на кръвообращението, укрепва костите, а също така и спомага за постигане на по-правилна поза. Вече е научно доказано, че когато се тича на бос крак се намалява разхода на енергия с 4%, с което се увеличава времето, през което човек може да тича, а така се подобрява и скоростта на движение.

Пийте кафе

Ако обичате кафето, то със сигурност ще се радвате да разберете, че кофеинът в него помага за разграждане на мазнините. Освен това, този алкалоид намалява усещането за болка в мускулите по време на тренировка, което е добра новина за всички, които обичат дългите тренировки или правенето на повече повторения.

Експерти от университета в Небраска са установили, че участниците в изследванията, които се приемали кофеин преди тренировка са повишавали своите резултати. Един пример за това е вдигането на щанга от лег, при което упражнение средното подобрение на тежестта е била 2,25 килограма.

Мислете положително

Когато си казвате сами на себе си: „Мога да направя това“ или „Да, ще вдигна такава тежест“, вие можете да подобрите психическата си устойчивост, като по този начин мотивацията става много по-силна и резултатите в крайна сметка се подобряват. В допълнение, когато мислите положително, това започва да ви разсейва от болката в мускулите и от физическото изтощение.

В някой от тренировъчните зали има специална програма, наречена ИнтенСати, като треньорите насърчават своите подопечни да викат именно такива самомотивиращи ги фрази.

Поглезете се с мляко с шоколад

Може да ви се струва странно, но при различни изследвания е установено, че млякото с шоколад може да се превърне в много добър заместител на различните протеини. Тази напитка може да осигури доста енергия, а по време на тестовете, тези които са я приемали по средата на тренировката не са били толкова изморени, както онези от участниците, които са тренирали без да са пили мляко с шоколад.

Счита се, че напитката има положително въздействие върху възможността за възстановяване на спортистите, тъй като съдържа протеини, калций и антиоксиданти (от шоколада)

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиРецептиПсихологияДиетиХранене при...Социални грижиЛюбопитноНовини