Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Кардио Пилоксинг - новото фитнес течение завладяващо света

Пилоксинг - новото фитнес течение завладяващо света

Пилоксинг - новото фитнес течение завладяващо света - изображение

Когато за пръв път чух за пилоксинг, реших, че това ново фитнес течение ще е много ефективно, след като с него поддържат перфектната си форма звезди от ранга на Хилари Дъф, Ванеса Хъджинс и Ашли Тисдейл.

Самото име на този нов начин за поддържане на формата е интересно, веднага си направих извод, че това ще бъде нещо като съчетание между пилатес и бокс, затова потърсих още информация по въпроса, за да успея да вдигна завесата пред Вас, нашите читатели. Открих, че пилоксинг е не само съчетание пилатес и бокс, но той е една експлозивна смес, която съчетава в себе си също така танци и интензивни движения, които представляват коктейл за изгаряне на мазнините в тялото.

Какво представлява пилоксинга?

Пилоксинг е много динамичен метод на тренировка, който е създаден от Вивека Дженсен, която е пилатес инструктор, танцьор и личен треньор на много холивудски звезди. Вивека започва създаването на новото течение на основата на пилатеса, като го комбинира силови упражнения, след което слага „солта на ястието“, а именно добавянето на танцовите движения. Методът има за цел да помогне на всяка жена да подобри самочувствието си, чрез постигането на трите основни желания на дамите, а именно да са слаби, красиви и силни. Музиката, която звучи при изпълнението на пилоксинг тренировките е ритмична и е в хармония със самите движения.

За 1 час могат да се изгорят над 900 калории

Пилоксинг е супер интензивна тренировка, в която се включва цялата мускулатура на тялото. В нея се изгарят между 400 и 900 калории на час, подобрява се скоростта, гъвкавостта и жизнеността. Освен, че се отслабва, при пилоксинг мускулите се тонизират чудесно. В тренировките се комбинират кардио, периоди на активна почивка, силови елементи, танци и пилатес. Това съчетание подобрява изключително силно координацията.

Според жените, които са опитали този нов тренировъчен метод, „резултатите започват да се виждат само след 2 седмици“. Ако искате да разнообразите вашите кардио занимания, то спокойно можете да правите няколко тренировки с пилоксинг през седмицата. Разбира се, това е едно сериозно предизвикателство, насочено към хора с добри тренировъчни навици. Тук има много силно натоварване, ритъм и скорост, като те са всичко друго, но не и скучни.

Сега ще ви предоставя няколко клипа с пилоксинг тренировки и в бъдеще ще се опитам да ви подготвя тренировъчни програми, които да можете да изпълнявате дори и в домашни условия.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортИсторияСнимкиЛайфстайлСпорт и туризъмАлт. медицинаПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиНовиниОбразованиеХранене при...