Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Разтягане на ръце над главата от лег

Разтягане на ръце над главата от лег

Разтягане на ръце над главата от лег - изображение

Готови ли сте да тонизирате мускулите на гърба. Ще ви покажем едно наистина добро упражнение, което ще ви помогне да изчистите излишните мазнинки в зоната на сутиена и да постигнете един завиден красив релеф на гърба.

Упражнението се нарича разтягане на ръце над главата от лег, като то е едно предизвикателство към вас, тъй като целта в него е да направите възможно най-много чисти и правилно изпълнени движения в рамките на една минута. И така, какво представлява упражнението?

  1. Легнете по корем на пода върху йога подложка или върху килим, за да ви е по-удобно, като краката ви са разтворени на широчината на раменете!

  2. Вдигнете гърдите си от земята възможно най-високо и поставете дланите си в задната част на бедрата!Това е началната ви позиция.

  3. Опишете дъги с двете си ръце, така че да ги съберете в крайната точка над главата си.

  4. Избягвайте свалянето на гърдите и повдигането на краката ви от пода. Именно в това се състои трудността на упражнението и чистото му изпълнение.

  5. Върнете в начална позиция. Това е едно повторение. Работете 1 минута, като следите за броя на повторенията, за да следите вашия прогрес в течението на времето.

Ще усетите още след първите няколко повторения силното натоварване на долната и средната част на гърба, както и работата на раменете. Не забравяйте да дишате, така нещата ще ви се получават по-лесно, защото задържането на дъха допълнително ще ви измори. Поддържайте гърба си стабилен и движете ръцете си симетрично!

Съвет: след като приключите разтегнете гърба си преминавайки в йога поза „Утана Шишосана “!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЗаболявания (МКБ)ЛюбопитноНовиниАлт. медицинаЛеченияПсихологияСнимкиЛайфстайлАнкетиТестовеВидеоСпециалисти