Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Сгъване с щанга с наклони на тялото

Сгъване с щанга с наклони на тялото

Сгъване с щанга с наклони на тялото - изображение

Това е тайната на по-големите бицепси. Предизвикайте ги по нов начин със сгъване с щанга с наклони на тялото. Това е вариант на обикновеното сгъване с права щанга, но промените в ъгъла на тялото увеличава стресът върху ръцете през цялата амплитуда на движението.

Ползата от упражнението

При сгъването с щанга, вие винаги прилагате повече сила в долната част на движението, отколкото в горната. С промяната на ъгъла на тялото, тази зависимост ще се промени и мускулите ви ще бъдат натоварени и в горната точка, което ще доведе до балансиране и до потенциално увеличение на бицепсите ви. Освен това, вие ще тренирате и за долната част на гърба, едновременно с двуглавите мускули.

Как се изпълнява сгъването с щанга с наклони на тялото?

  1. Хванете щангата с подхват на широчината на раменете, като лостът е леко подпрян на бедрата ви.

  2. Дръжте лактите близо до тялото ви и вдигнете щангата на нивото на раменете ви. Стегнете добре бицепсите си за момент.

  3. Без да променяте ъгъла на лактите, наведете торса си напред, докато предмишниците ви застанат успоредно на пода.

  4. Оставете ръцете си в тази позиция, докато бавно изправяте тялото си до изходната позиция. Щангата при това положение трябва да е на около половината от пълната амплитуда на движението. След като се изправите бавно спуснете щангата до бедрата си.

  5. Направете 3 серии с по 8 – 10 повторения

Моят съвет при изпълнението

Използвайте по-леки щанги, за да можете да изпълните движенията правилно и чисто. Можете да започнете с 25 килограма, а с всяка следваща серия намалявайте тежестта с по 5 килограма. Когато придобиете по-голяма увереност и техника, тогава може да увеличите натоварването.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиЗаболявания (МКБ)ЛюбопитноНовиниАлт. медицинаЛеченияПсихологияСнимкиЛайфстайлАнкетиТестовеВидеоСпециалисти