Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Странични коремни преси на горен скрипец

Странични коремни преси на горен скрипец

Странични коремни преси на горен скрипец - изображение

Страничните коремни преси на горен скрипец е може би най-доброто упражнение за коремната мускулатура, което вие не правите. А то осигурява една универсалност, тъй като засяга както косите, така и правите коремни мускули и в същото време ги държи в едно постоянно напрежение, през цялото време на серията.

Начин на изпълнение

  • Закрепете въже към кабела на скрипеца и настройте машината на най-високата й позиция.

  • Хванете краищата на въжето с една ръка и застанете на колене на около 60 сантиметра от скрипеца, застанали не фронтално срещу тежестите, а под ъгъл от 45 градуса спрямо тях. Началната ви позиция е с изправен торс вертикално на пода.

  • Поставете неработещата ви ръка върху съответстващото й бедро, стегнете корема си и издърпайте кабела чрез свиване на тялото си странично, така че лакътя на работещата ръка почти да докосне средната част на бедрото. Въжето се държи на нивото на вашето слепоочие.

  • След свиването, задръжте в долна позиция за момент, след което бавно се изправете в начална позиция. Направете 15-25 повторения (в зависимост от зададената тежест), след което сменете страните. Сериите за упражнението са 3. 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиСнимкиВидеоЛюбопитноЛайфстайлДиетиПсихологияАлт. медицинаЛеченияАнкетиТестовеСпециалисти