Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Тренировъчни съвети на Арнолд Шварценегер

Тренировъчни съвети на Арнолд Шварценегер

Тренировъчни съвети на Арнолд Шварценегер - изображение

Малко са хората, които знаят повече за мускулите от Арнолд Шварценегер. Въпреки вече напредналата си възраст, многократният носител на титлата Мистър Вселена все още може да направи за срам повечето от трениращите във фитнеса, които са на половината от неговата възраст, а дори и по-малко (доказателство за това е последният му филм, в който 66-годишният актьор участва в сцена, в която изпълнява гребане с една ръка и пулоувър с чудовищно големи дъмбели).

Тук ще узнаете как да извлечете максимума от вашите тренировки, когато вече сте в по-напреднала възраст, като съветите са дадени именно от Шварценегер:

Изберете правилните „оръжия“ на вашата тренировка

Колкото повече остарява човек, толкова рискът от получаване на травми се увеличава. Ето защо, трябва да промените тежестите, с които работите. Някои от упражненията с щанга, които до този момент сте правили, вече ще трябва да бъдат преустановени. Ако искате да работите за същите мускулни групи, насочете се към машините.

Комбинирайте вашите кардио упражнения със силова тренировка

Винаги се опитвайте да преминавате от 1 упражнение към друго, без да се спира. По този начин вие ще съкратите времето за трениране, но в същото време ще повишите издръжливостта на мускулите и дихателния си потенциал, извличайки максимума от натоварването си.

Заложете на тренировката за цялото тяло

Когато си на по-голяма възраст, най-добре е да се залага на тренировките за цялото тяло. При подготовката си за филм, Арнолд много често прави например следната комбинация: работи за гърди и гръб, но ги комбинира с клекове, калф преси и малко повторения за ръце и за рамене. Така се спестяват време и средства, тренирайки много мускулни групи, без да претоварвате всяка една от тях твърде много.

Поставете си цели и ги следвайте

Тренировките наистина са тежки, но когато имате поставени цели пред вас, всичко става по-забавно. Трябва да вярвате в себе си, да имате яснота какво искате да постигнете и да усещате огъня в мускулите си. Всичко останало е работа и пак работа.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиПсихологияРецептиЛюбопитноДиетиСоциални грижиНовиниХранене при...