Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения За бременни Упражнения за бременни: Клякане с използване на фитнес топка за опора

Упражнения за бременни: Клякане с използване на фитнес топка за опора

Упражнения за бременни: Клякане с използване на фитнес топка за опора - изображение

За никого не е тайна, че по време на бременността жените не трябва да се обездвижват, особено ако всичко с плода и майката е наред. Ето защо в днешната ни сесия ви предлагам едно упражнение за начинаещи, което е изключително подходящо за бъдещите мами. Клякане с използване на фитнес топка за опора помага за разтваряне на тазобедрените кости и разтягане на сухожилията им, с която се получава повече място за бебето, с което му се дава възможност да се спусне по-лесно при раждането. Ето и стъпките за изпълнение на движението:

  1. Начална позиция: Подпрете топката на стената и застанете с гръб към нея. В полу изправено положение (леко приклекнали), фитнес топката трябва да докосва долната част на гърба ви и в малка част средната. Краката ви са изнесени пред горната част на тялото, на разстояние от 15 до 30 сантиметра, разтворени на широчината на раменете и с пръсти, обърнати леко навън.

  2. Облегнете се добре на топката, като тежестта на тялото минава към петите. Поставете ръцете си на предната част на бедрата.

  3. Вдишайте дълбоко. Притиснете опашната си кост, долната и средната част на гърба към топката и започнете да слизате надолу. Упражнете лек натиск с бедрата при слизането, за да не отнемете напълно напрежението от тях. Когато топката достигне до горната част на гърба ви, а бедрата ви са успоредни на пода, задръжте за кратко в това положение.

  4. Върнете се в начална горна позиция. Направете 10 повторения от това упражнение в 2 серии.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЗдравни съветиАлт. медицинаЛеченияЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСнимкиАнкетиТестовеВидеоСпециалистиНовиниИсторияКлинични пътекиНаучни публикацииСоциални грижиПатологияФизиологияИзследванияЗдравни проблемиНормативни актовеПроизводителиИнтервютаХранене при...Ботаника