Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 6 начина да останете в добра форма въпреки трудностите

6 начина да останете в добра форма въпреки трудностите

6 начина да останете в добра форма въпреки трудностите - изображение

Имате перфектен план, тренировъчна програма, храните се правилно и си мислите, че вече сте готови да постигнете страхотна фигура. Но изведнъж, всичко се сгромолясва, някакво неочаквано събитие може да ви съсипе и да ви накара да се чудите как да продължите напред.

Много биха се отказали при някакво трагично събитие в близкото им обкръжение, но други пък продължат напред и намират сили в тренировките и в грижата за здравето си.

Ако и вие сте в такъв труден момент от вашия живот, вижте нашите съвети за това как да останете с положителна нагласа и да продължите напред!

Помнете вашите цели и амбиции

Когато изпаднете в емоционална дупка, това може да ви накара да забравите защо сте започнали да тренирате. Ако започнете да губите почва под краката си, направете списък с причините, които са ви накарали да започнете да спортувате и колко важни са били те за вас. Този списък ще ви напомня, че дори когато нещата не вървят по план, вие сте на прав път. Останете верни на себе си и следвайте сърцето си!

Включете се в различни фитнес групи за подкрепа

Личните успехи и щастие не трябва да са резултат от това да се опитвате да угодите на всички. Ако се притеснявате от хората, които не подкрепят вас и вашите цели, това ще направи живота ви по-труден. Вместо това, прекарайте времето си с хора, които са на вашата вълна, като това ще ви помогне да се движите в посоката, която ще ви доведе до вашите цели.

Бъдете подготвени

Всеки един момент от живота може да ви провали тренировката, подготовката на храната ви и дори вашия сън. Важно е да запомните, че ако денят ви не върви по план, вие трябва да сте подготвени! Специалистите препоръчват да приготвяте храната си за цялата седмица в неделя. Дори и да пътувате, опитайте се да откриете магазин, от който да можете да си купувате здравословни храни! Също така, при пътуване се стремете да отсядате в хотели с фитнес зала или поне в близост да има такава.

Въпреки това са възможни и изненади и затова е важно да имате и план Б. В такъв случай, вие ще бъдете в състояние да се придържате към вашия фитнес режим, дори и да не е в перфектни детайли.

Дръжте ума си отворен

Част от подготовката е това да бъдете гъвкави. Случва се, когато човек е поставен пред изпитание да се затвори в себе си и да не приема съвети и новости. Научете се да бъдете по-отворени и да се приспособявате към условията. Например, когато сте далеч от фитнес залата, която посещавате, не се притеснявайте да направите тренировката си в друга, дори и да не толкова добра. Тя все пак ще ви позволи да разнообразите своята тренировка и ще се превърне в поредната стъпка към постигането на красиво тяло. Дори и да не можете да направите такава тренировка, както е предписаната от вашия инструктор, вие все пак ще се натоварите и ще се приближите към целта. Това е важно за вашето психическо и физическо здраве.

Жертвите са неизбежни

Когато сте си поставили цел, вие трябва да жертвате своето време, а понякога и нещо друго. Трябва да определите кое е важно за вас и така няма да приемате тези неща като жертва, а като нещо, което ще ви доближи до желаното тяло.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиРецептиПсихологияЛюбопитноДиетиХранене при...НовиниСоциални грижи