Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети Коя е най-добрата тренировка за вашата зодия?

Коя е най-добрата тренировка за вашата зодия?

Коя е най-добрата тренировка за вашата зодия? - изображение

Днес ще вкараме малко разнообразие в тренировката ви, като се съобразим с вашата индивидуалност, произтичаща от зодиакалния ви знак. Ще ви покажем какъв тип упражнения са подходящи за вас, за да извлечете максимума от вашия труд. Нека започваме:

Овен

Вашата личност: Вие сте смели, имате приключенски дух и не се предавате лесно. Експерти сте в това да бъдете първи. Искате постоянно да се състезавате и не обичате рутината.

Вашата тренировка: Сайклинг

Това е една от най-модерните тенденции във фитнеса, представляваща групова тренировка с въртене на велоергометър. Състезателният ви дух се поддържа от това, че сте много трениращи и се стараете да изпълнявате задаваното темпо от инструктора. Тренировката е изключително динамична и ще отговори на вашия характер, който ви кара да сте постоянно в движение.

Съвет: Не си купувайте велоергометър вкъщи, именно това, че тренирате в група е тайната на успешното постигане на целите ви, тъй като гледате на трениращите като на конкуренция... Домашната тренировка във вашия случай не е подходящ вариант.

Телец

Вашата личност: Известни сте със своят хладен ум и спокойствие, здраво сте стъпили на земята и имате огромно търпение. Каквато и тренировка да започнете, вие я правите все едно винаги сте залагали на такива упражнения и просто се чувствате щастливи от това. Най-много ползи получавате от упражненията на земята.

Вашата тренировка: Тренировка на специалните части

Упражненията се изпълняват не като брой повторения, а максимално бързо за определено време. Тук се включват движения като лицеви опори, бърпи, планк и всички други, които могат да се изпълняват навън. Само вие и природата. Тази тренировка е един вид връщане към основите на фитнеса и е така разработена, че да надхвърли вашите очаквания. Крайният резултат е по-силно, по-релефно и по-балансирано тяло.

Тренировката съчетава кардио и силови упражнения по-ефективно, отколкото всяка друга тренировка. Интензивността е висока, с което само за няколко седмици ще започнете видимо да чувствате промяната.

Вижте примерно видео с тренировка от този вид:

Близнаци

Вашата личност: Вие сте изобретателни и когато не ви е скучно, винаги сте фокусирани върху това, което правите.

Вашата тренировка: Пилатес

При него на равни начала са дишането и плавното преливане на движенията, като по този начин не ви остава време да загубите концентрация. Не са много методите на тренировки, които изграждат сила и гъвкавост едновременно.

Рак

Вашата личност: Вие сте чувствителни и емоционални хора, които обичат да прекарват време със семейството си, особено ако това време е в кухнята. Чувствате се по-жизнени около водата, затова и тренировката ви трябва да е свързана с нея.

Вашата тренировка: Водна гимнастика

Водната гимнастика е един страхотен начин да подобрите настроението си и да тонизирате цялото си тяло. Упражненията във вода имат ниско въздействие и отнемат напрежението върху костите, ставите и мускулите. Водата осигурява естествена устойчивост, помагаща за укрепване на мускулите. Можете да правите гимнастика в басейна, дори и да не можете да плувате. Обикновено се практикува групово, но е възможно да я практикувате и сами. Разбира се, първият начин е много по-зареждащ, така че ви препоръчвам да съберете своите приятели и приятелки и да опитате... Забавлението е гарантирано!

Лъв

Вашата личност: Водите типичният живот изпълнен с партита и винаги намирате начин да се забавлявате. Когато тренирате, вие винаги искате още и още, особено ако някой ви наблюдава.

Вашата тренировка: Зумба класове

Този стил се основава на максимата - забавлявайте се, докато отслабвате. Зумба е фитнес програма, която смесва латино ритми и лесни за изпълнение движения, които ще повдигнат до максимум доброто ви настроение. Целта на зумба е да накара трениращите да се влюбят в упражненията и да се пристрастят към този супер приятен начин за поддържане на тонуса ви или за лесно топене на мазнини. Зумба съчетава основите на много популярни видове танци и аеробни стъпки. Редуват се бързи и бавни ритми, тялото се извайва и губите мазнини. Докато танцувате под звуците на меренге, регетон, салса, и карибски ритми, натоварвате цялото тяло и неусетно изгаряте излишни калории. Според водещи фитнес инструктори, за 1 час зумба се изгарят между 400 и 800 калории.

Дева

Вашата личност: Вие сте ефективни, методични и не е необичайно за вас да чистите дома си и да подреждате нещата, които ви се струват разхвърлени. Каквито и тренировки да правите, вие не се съсредоточавате върху правилното изпълнение, тъй като подлагате правилата под съмнение.

Вашата тренировка: Всичко свързано с коремните мускули

Може би сте запознати с факта, че най-уязвимата част на девите е храносмилателния тракт и инстинктивно, те се стремят да работят за средната част на тялото си, търсейки ползите от тренировките за стомаха, дебелото и тънките черва. Най-добрите упражнения за корем, на които девите могат да заложат са тези на TRX, а със същата цел могат да се използват люлките на детските площадки (такава тренировка можете да видите тук). При тези натоварвания, вие работите борейки се с гравитацията и това води до включването на допълнителни стабилизиращи мускули. Друг вариант за тренировка за коремните мускули е с използване на швейцарска топка (фитнес топка), тъй като тя е с нестабилна повърхност и ще ви помогне да постигнете целите си.

Везни

Вашата личност: За представителите на тази зодия не привично да се забъркват в неприятности, тъй като са приятелски настроени, спокойни и винаги търсят баланса в нещата. Именно баланс е ключовата дума при везните и на това се основава и подходящата за тях тренировка.

Вашата тренировка: Упражнения с използване на ластици

С ластична лента, фокусирайте се върху изолиращите упражнения за мускулите, като ги разпалите с малки, изометрични движения, с ниско въздействие. Тренировката с ластик е особено подходяща за жените везни, като тя може да им помогне за справянето с проблемните зони като ханша, дупето, корема и ръцете, а след тренировката е добре да се прави стречинг, за разтягане на мускулатурата.

Скорпион

Вашата личност: Скорпионите са изключително интензивни личности, известни като безстрашни изследователи. Представителите на тази зодия влагат страст във всичко, с което се захващат и тренировките не правят изключение. Когато те започнат да се чувстват в свои води във фитнес залите или където провеждат своите тренировки, скорпионите започват да работят със ненадмината страст. Най-добре е те да се спрат на интензивни съчетания, независимо дали става въпрос за такива на суша или във водата.

Вашата тренировка: НІІТ (Високо интензивни интервални тренировки) и плуване

Всичко, което води до прилив на адреналин и кара сърцето ви да бие лудо е сякаш специално разработено за вас. Дали ще говорим за спринтове, тренировъчни движения с голяма интензивност и почти без почивка или бързо плуване, вие се чувствате на гребена на вълната. Всичко, което изстисква цялата енергия от тялото ви, ви кара да се чувствате живи и няма сила, която да ви убеди да спрете да тренирате до пълно изтощение.

Стрелец

Вашата личност: Стрелците са известни като най-добрите спортисти сред всички зодии. Те притежават невероятна издръжливост, но само ако са съсредоточени върху това, което правят.

Вашата тренировка: Фюжън класове

Тренировките, които съчетават много различни техники, които горят голяма количество калории, намаляват стреса и помагат за откриване на баланса. Можете да комбинирате йога, бойни изкуства, гимнастика, медитация, високо интензивно кардио и силови упражнения, за да достигнете вашите физически и психически граници и никога да не се сблъсквате със застоя в развитието на вашето тяло.

Козирог

Вашата личност: Козирозите са дисциплинирани, надеждни стратези, ангажират се с дългосрочни цели и затова за тях са подходящи тренировките, които изискват издръжливост, търпение и прецизност. Те винаги се наслаждават на програмите, които биха им дали усещането за високо постижение. Те също обичат състезанията и ако има медали и купи, те предпочитат да са на техните гърди или да са изписани техните имена.

Вашата тренировка: Подготовка на командосите

Постигането на огромна издръжливост е ваша цел. Прескачането на стени, лазенето в кал, бягане във вода, изкачване по въже и други, които активират бавните потрепвания на мускулните влакна и водят до дългосрочни резултати и до орелефяване на тялото е точно за вас. Такива тренировки ви дават възможност да бъдете по-точни и да избегнете нараняванията.

Водолей

Вашата личност: Вие не сте родени за последователи, дори в групата сте способни да поддържате своята индивидуалност. Способни сте да работите в екип, особено ако този екип е съставен от ваши приятели. Кръвта ви обича да се движи бързо по вените, така че интензивните тренировки са вашата страст.

Вашата тренировка: Отборните фитнес класове

Отборната конкуренция тласка хората да работят по-усърдно, отколкото ако тренират самостоятелно. Екипът принуждава индивидуалистите дават всичко от себе си, което пък ги прави щастливи. Интервалите с висока интензивност, съчетани с духа на отбора и мотивиращата музика карат сърцето на водолея да чувства състезателното начало.

Риби

Вашата личност: Добрата новина? Вие сте отборен играч и това ви прави най-добрия приятел на всеки, който търси партньор в тренировките. Склонни сте да давате винаги най-доброто от себе си, а за да се чувствате добре и фокусирани, най-подходящата за вас тренировка е тази, която е свързана с водата. Тъй като сте воден знак, вие се чувствате като риба на сухо, затова точно водните тренировки са вашата стихия.

Вашата тренировка: Аква сайклинг

Това е една страхотна детоксикираща тренировка, предлагаща естествения масаж на водата, докато въртите педалите на специалния статичен велосипед потопен в басейна. Тук се стимулира цялата лимфна система, която отговаря за защитата на организма срещу болести, а освен това натоварването на мускулите е толкова сериозно, че ще усетите как се потите във водата, а в същото време щадите ставите си.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиСпортЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...Новини